600 millió Samsung telefont érint a hiba

Figyeljen oda, ha Samsung telefonja van, lehallgathatják!

Néhány nap múlva érkezhet a megoldás arra a hibára, melyet kihasználva egy támadó át tudja venni a hatalmat a Samsung telefonunk felett. Mit lehet tenni?

2015.06.22 10:27ma.hu

A NowSecure még a múlt héten jelentette be, hogy komoly biztonsági rést találtak a Samsung népszerű okostelefonjainál, mely során bárki hozzáférhet a készülék kamerájához (így a galériához is), mikrofonjához, geolokációs adataihoz, továbbá le tudja hallgatni a telefonhívásokat és üzeneteket is.

A Samsung is állást foglalt és bejelentette, hogy napokon belül frissíti a Knox biztonsági platformját a készülékek védelme érdekében – értesült a hvg.hu. Mivel általában engedélyezve van az automatikus frissítés, így a készülék automatikusan letölti majd a javítást, de ha önnél nem ez van beállítva, akkor meg kell tennie néhány óvintézkedést!

Engedélyezett a biztonsági javítások automatikus telepítése?
Nézze meg: Beállítások - Biztonság - Biztonsági frissítési szolgáltatás - Automatikus frissítések menüpont.

Ha nem
Nézze meg: Beállítások - Biztonság - Biztonsági frissítési szolgáltatás - Kézi frissítések menüpontnál nézze meg, van-e bármilyen biztonsági frissítés a telefonjához, és amennyiben igen, azt máris telepítheti.

Kivéve, ha…
A Samsung ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy nem minden készülékére van telepítve a Knox biztonsági platform, így azokra nem jut el ilyen könnyen a megoldás. Ez esetben csak a teljes rendszert érintő szoftverfrissítésben érkezik meg a javítás, de hogy mikor, azt egyelőre nem lehet tudni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.