Szép képek, jó sok szín

AMOLED kijelzős Samsung telefon

Egyelőre csak a hazai, vagyis a dél-koreai piacon jelenteti meg legújabb flippes telefonját a Samsung. A készülék SCH-W690 névre hallgat.

2008.12.18 09:53koac, ma.hu

A Samsung új mobiltelefonjának legfigyelemreméltóbb tulajdonsága a 2.6 hüvelykes AMOLED kijelzője, melynek felbontása 240x320 pixel, és nem mellesleg 262.000 szín megjelenítésére képes. Az AMOLED technológia egyelőre nem túl elterjedt még a mobiltelefonok piacán, pedig a gyártóknak igazán érdemes lenne foglalkozniuk vele, hiszen jobb színkontrasztot és jobb videólejátszási minőséget kínál, mint a konvencionális LCD kijelzők. Ami a konkrét készüléket illeti, azon egy külső képernyőt is találunk, amely nem más, mint egy 128x128-as OLED kijelző 65.000-es színpalettával.

A W690-es a GSM és a HSDPA kapcsolatok mellett GPS-t is kínál a felhasználók számára. A készülék természetesen MP3 lejátszóként is funkcionálhat, fotózáshoz illetve videók rögzítéséhez pedig egy 2 megapixeles kamera lesz a jövendőbeli tulajdonosok segítségére. A telefonban Bluetooth is található.

Dél-Koreában a készülék fekete és fehér színekben kerül forgalomba, egyelőre ismeretlen áron. Mindezidáig arról sincs információnk, hogy a Samsung kívánja e egyéb piacokon is megjelentetni az SCH-W6990-est.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.