Védelem

Több mint egymillió hitelkártya adatai szivárogtak ki a Staples elleni támadásban

A támadás az irodafelszereléseket forgalmazó áruházlánc lánc 113 amerikai üzletét érintette.

2014.12.20 18:00ma.hu

Az irodafelszerelések forgalmazásával foglalkozó amerikai Staples pénteken jelentette be, hogy több mint 1,16 millió hitelkártya adatait lopták el egy, a számítógépes hálózatuk elleni kibertámadásban. Az áruházlánc szakemberei szeptember közepén vették észre, hogy feltörték a rendszereiket. Sikerült azonosítaniuk és eltávolítaniuk a vírust, és jelentősen megerősítették a szervereik védelmét is.

A kereskedelmi lánc illetékesei szerint az akcióban 113 amerikai boltjuk számítógépei fertőződtek meg. A hackerek többek között hitelkártya-számokhoz, PIN-kódokhoz, a kártyák lejárati idejéhez és tulajdonosaik személyes adataihoz is hozzájuthattak. A vállalat ingyenes segítséget nyújt azoknak a vásárlóinak, akik az érintett boltokban vásároltak.

A Staples még októberben jelentette ne, hogy támadás érte a számítógépes rendszerét. Az eset kivizsgálásában a cég saját szakemberei mellett neves kiberbiztonsági szakértők is részt vettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.