Nem ért egyett

"Felháborító a Balog Zoltán elleni támadás"

Felháborítónak nevezte a Balog Zoltán emberi-erőforrás miniszter elleni támadásokat a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ főigazgatója.

2014.08.05 22:44MTI

Kathy Horváth Lajos hegedűművész-zeneszerző, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia rendes kiemelte: Balog Zoltán hosszú évek óta dolgozik a magyarországi roma közösség integrációjáért, támogatja a cigány kultúra hagyományait és örökségét, valamint református lelkészként mindannyiuk szószólója az "Atyánál" is.

"A kultúra azért van, hogy lelket adjon a mindennapoknak, megmutassa, mik az értékeink, mik azok a dolgok, amikre büszkék lehetünk" - fogalmazott a hegedűművész, hozzátéve: "Balog Zoltán sokszor hangsúlyozza, hogy a cigány kultúra a magyar egyetemes kultúra szerves része, amelyre mindannyian büszkék vagyunk", és számtalanszor felszólal és kiáll a roma közösség mellett.

Kathy Horváth Lajos szerint Balog Zoltán keddi interjújában is azt mondta: "azért emlékezünk együtt a holokauszt roma áldozataira, hogy az, ami bennünket szétválaszthatna és egymással szembefordíthatna, az soha többé ne történhessen meg".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.