Hadviselés

A Sony elleni támadás a kormányzati rendszerekre is veszélyes lett volna

Az FBI kiberbűnözés elleni csoportjának helyettes vezetője szerint a hackerek elképesztően kifinomult szoftvert használtak.

2014.12.14 15:10ma.hu

Ismeretlen hackerek a múlt hónapban feltörték a Sony Pictures számítógépes rendszerét. Nagy mennyiségű bizalmas adatot - köztük céges e-maileket, hollywoodi sztárok társadalombiztosítási számait és kiadás előtt álló filmeket - töltöttek le a stúdió szervereiről, amelyeket később elérhetővé is tettek az interneten.

freedigitalphotos.net/hyena reality

Joseph Demarest, az FBI kiberbűnözés elleni csoportjának helyettes vezetője szerint a támadók olyan módszereket vetettek be, amelyekkel az amerikai szervezetek kilencven százalékának internetes védelmét feltörhették volna – köztük a kormányét is. Demarest az egy szenátusi meghallgatáson azt mondta, a hackerek hosszú ideje kitartóan készülhettek a támadásra, és „döbbenetesen kifinomult” szoftvert használtak. 

Az FBI továbbra sem tudja, hogy kik állhattak a betörés mögött. Az akciót egy magát Guardians of Peace-nek (GOP) nevező csoport vállalta magára, akik egyes szakértők szerint az észak-koreai kormány megbízásából dolgozhattak. Észak-Korea tagadja, hogy köze lenne a támadáshoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.