A közösségi média elleni támadás

Oroszország nekimegy a Facebooknak

Az orosz állampolgárokra vonatkozó internetes adatok országon belüli tárolását előíró jogszabályt fogadott el az orosz parlament.

2014.07.06 01:30MTI
Forrás: Wikipedia

Az elfogadott rendelkezés szerint az internetes cégeknek 2016-tól Oroszországban található szerverre kell költöztetniük mindazokat az adatbázisokat, amelyek orosz állampolgárok személyes adatait tartalmazzák. Ellenkező esetben hatóságilag megakadályozhatják ezen oldalak működtetését az országban.

Elemzők szerint a szabályozás negatívan érintheti azokat a közösségi oldalakat, amelyek központja az Egyesült Államokban van, például a Facebookot vagy a Twittert.

A bírálók emlékeztetnek arra is, hogy szabályozás született már a napi háromezer látogatónál népszerűbb blogok regisztrációs kötelezettségéről, valamint arról is, hogy bizonyos esetekben a weboldalak hozzáférhetőségét bírósági rendelkezés nélkül is megtagadhatják Oroszországban. Mindezek együtt cenzúrának tekinthetők - mondta egy ismert orosz blogíró, Anton Noszik a Reuters brit hírügynökségnek.

Vlagyimir Putyin elnök májusban cáfolta, hogy az orosz vezetésnek szándékában állna korlátozni a közösségi oldalak használatát.

Az említett szabályozások szükségességének indoklásakor Moszkva elsősorban arra hivatkozik, hogy meg kell védeni a gyermekeket az illetlen internetes tartalmaktól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.