IFA

Tabletek és játékos PC-k a Lenovo-tól

Nagyobb teljesítmény és hosszabb üzemidő - a Lenovo eszközei a legújabb technológiával érkeznek.

2014.09.03 19:15Szilágyi Szabolcs - ma.hu

A Lenovo a 2014-es IFA fogyasztói elektronikai kiállításon Berlinben bejelentette tableteinek és PC-inek bővített portfólióját. A TAB S8 megfizethető árú androidos tablet: 8 hüvelykes, 1920x1200-as felbontású infinity képernyővel és One Glass Solution érintőpanellel rendelkezik. Ultra karcsú kerete hézagmentesen egyesíti a képernyőt a sötét színű előlappal, karcsú és elegáns kinézetet adva a TAB S8-nak. Az előlapon egy 1,6 megapixeles HD kamera is található, ha pedig megfordítjuk a TAB S8-at, előbukkan a 8 megapixeles hátoldali kamera, amelynek nagy, f2.2-es fényerejű objektívje lehetővé teszi éles felvételek készítését akár gyengén megvilágított környezetben is.

A burst technológiával ellátott, négymagos Intel Atom processzorral megvásárolható eszköz dinamikusan az elvégzendő feladathoz igazítja a feldolgozási teljesítményt az akkumulátor üzemidejének maximalizálása érdekében. Ráadásul mindezt karcsú és könnyű kivitelben valósítja meg: a TAB S8 30 dekát nyom és 7,9 milliméter vastagságú, vagyis közel olyan vékony, mint egy ceruza. A további szolgáltatások között megtalálható az opcionális LTE (4G) és a Wi-Fi kapcsolódási lehetőség, valamint a hét óráig terjedő akkumulátor üzemidő. A TAB S8 az Android 4.4 KitKat mobil operációs rendszert futtatja, továbbá 2 GB RAM-ot, 16 GB-os tárolót, Bluetooth 4.0-t és két, Dolby rendszerű előlapi hangszórót tartalmaz.

MIIX 3: egy kényelmes windowsos tablet
Azok számára tervezte a Lenovo a MIIX 3 tabletet, akik a Windows kényelmét és megszokott funkcióit kínáló, karcsú tabletet akarnak vásárolni. Alumínium háza 9,1 milliméter vastagságú és kevesebbet nyom fél kilónál. A prémium megjelenést tartóssággal és könnyű hordozhatósággal kombinálja, 8 vagy 10 hüvelykes kivitelben vásárolható meg. A tükrözésmentes képernyő mind erős, mind gyenge fényviszonyok között jól használható. Az érzékeny 10 pontos multi-touch technológia többféle módját kínálja a tablet vezérlésének.

Előtelepítve tartalmazza a Windows 8.1-et és egyéves előfizetés jár hozzá a teljes Windows Office 365 szoftverhez, amely útközben is lehetővé teszi a munkát. De a MIIX 3 nem csupán a munkára koncentrál: a 720p-s HD webkamera és az integrált Intel grafikus rendszer révén a felhasználók szoros kapcsolatot tarthatnak barátaikkal és családtagjaikkal. A 64 GB-os kapacitásig bővíthető micro SD tároló révén a felhasználók bárhová magukkal vihetik kedvenc filmjeiket és zenéiket. Öt óráig terjedő akkumulátor üzemidővel és energiatakarékos Intel Atom processzorral bír a masina. A további szolgáltatások között megtalálható az integrált Bluetooth 4.01, a 2 GB DDR3L memória és a Wi-Fi kapcsolódási lehetőség.



Y70 Touch: kiemelkedő teljesítmény a HD játékokhoz
A Lenovo Y70 Touch a legújabb 4. generációs Intel Core i7 processzorral és NVIDIA GTX grafikus rendszerrel büszkélkedhet, ami ideálissá teszi a nagy teljesítményigényű szórakozáshoz és a HD játékokhoz. Tizenhét hüvelykes kijelzőjével az Y70 Touch a Lenovo legnagyobb érintőképernyős laptopja.

Full HD kijelzője élénk színekkel, nagy felbontásban kelti életre a filmeket és játékokat. A JBL tervezésű sztereó hangszórók és mélynyomó Dolby Advanced Audio technológiával rendelkeznek, a hátsó megvilágítású billentyűzet pedig gyenge fényviszonyok között világít, tovább fokozva a teljes vizuális élményt.

A kevesebb mint 3,5 kilót nyomó Y70 Touch vékonyabb és könnyebb, mint a legtöbb laptop a kategóriájában, köszönhetően a hozzá adott, külső optikai lemezmeghajtónak, amely a DVD és a Blu-ray formátumot egyaránt támogatja. Az Y70 Touch öt óráig terjedő akkumulátor üzemidőt, valamint az egyéni igényekhez igazítható memória és tárolási lehetőségeket kínál: a DDR3L memória 16 GB-ig, a háttértároló 1 TB-ig (SSHD) vagy 512 GB-ig (SSD) bővíthető.

ERAZER X310: zökkenőmentes, magával ragadó játék csúcsdizájnnal
A Lenovo ERAZER X310 a legújabb tagja a vállalat megfizethető árú, játékra tervezett asztali PC termékvonalának. Diszkrét NVIDIA GeForce GTX grafikus rendszerrel, négymagos processzorral, valamint 2 TB-ig bővíthető SSHD vagy 256 GB-ig bővíthető nagysebességű SSD tárolóval látták el. Az erő és sebesség hatékony kombinációja révén a legigényesebb játékok is zökkenőmentesen, késleltetés nélkül játszhatók. Az ERAZER X310 a játékélményt 7.1 csatornás hanggal és Dolby támogatással fokozza.

Az új tervezésű házat előlapi LED-es világítással és egy lovag páncéljának sima vonalait utánzó, futurisztikus profillal látták el. Az előlapon a portok érintéssel nyitható panel mögött találhatók az egyszerű hozzáférés érdekében, és egy rejtett ventillátor hűti az eszközt. A további szolgáltatások között megtalálható a 32 GB-ig bővíthető DDR3 memória, négy USB 3.0 port és egy USB töltő port.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.