Ne használja a töltőt!

Sokkoló Nokia tabletek!

Hé, van egy Nokia töltőd? Te, ez ráz!

2014.04.17 15:05Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: www.nokia.com

Felfüggesztette Nokia Lumia 2520 tabletjének értékesítését a finn vállalat. Erre a lépésre a készülék töltőjénél felfedezett hiba vitte rá a szebb napokat is látott céget: az adapter áramütést okozhat.

Az Ausztriában, Dániában, Finnországban, Németországban, Oroszországban, Svájcban és Nagy-Britanniában vásárolt termékek tulajdonosainak "erősen javasolt", hogy egyelőre ne használják a táblagéphez adott AC-300-as töltőegységet. Emellett arra is figyelmeztette az érintetteket (beleértve az amerikai felhasználókat) a Nokia, hogy ne használjanak mobil, utazáshoz készült töltőkiegészítőt. Utóbbit el is távolították az Egyesült Államok boltjaiból, habár az újvilágban maga a Lumia 2520 továbbra is értékesítésen marad.

Külső gyártót - a töltő készítőjét - hibáztatja a Nokia; a finnek a termék minőségére vonatkozó kritikák miatt álltak a nyilvánosság elé. A töltő cserélhető dugaljának műanyag borítása bizonyos körülmények között leválhat. Ha ez megtörténik, akkor következhet be áramütés, amennyiben a töltő továbbra is hálózatba van kötve.

Mivel csak ezt az egy modellt érinti a jelenség, a többi Nokia töltő nyugodtan használható. A vállalat ígérete szerint igyekeznek a lehető leghamarabb lebonyolítani a termékcserét, amiről további részletek itt olvashatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.