Full HD, aranyszínben

Toshiba tabletek, Windows alapokon

Ha laptopot akarunk belőle csinálni, az csak egy mozdulat.

2014.06.04 20:35Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Toshiba

A Toshiba bejelentette legújabb, Windows 8.1-es táblagépeit, a 10,1 hüvelykes Encore 2 WT10-A-t és a 8 hüvelykes Encore 2 WT8-B-t. A négymagos Intel Atom processzorral felszerelt eszközöket Windows 8.1 operációs rendszerrel látták el, mindkét táblagéphez jár egy egyéves Microsoft Office 365 előfizetés is. Az előfizetés továbbá OneDrive felhőalapú tárhelyet és Skype perceket is tartalmaz.

A két tablet egyaránt egyedi kialakítású, az aranyszínhez illeszkedő vékony kerettel. A kényelmes kezelés érdekében a táblagépeket lekerekített sarkokkal látták el, a hangszórók pedig úgy helyezkednek el, hogy az eszközöket kézben tartva is megfelelő minőségben szólhassanak. Mivel az Encore 2 WT8-B kisebb, akár egy kézben tartva is kényelmes használni.

Annak ellenére, hogy az Encore 2 WT8-B-t úgy tervezték, hogy portré módban optimális kezelni, mindkét tablet használható többféle irányban is, így nem okozhat gondot egy film és egy e-mail megtekintése között váltani. A portok és a gombok elhelyezése is a kényelmet szolgálja. A Windows gomb például a kijelző oldalára került, így az összes funkció egyszerűen, egy érintésre elérhető.

A mindkét modellen megtalálható, 5 MPX-es hátoldali kamera Full HD (1080p) a 8 hüvelykes változatban 24 fps, míg a 10 hüvelykes verzióban 30 fps sebességgel képes videót rögzíteni. Az előlapi kamera videokonferenciás beszélgetésekre használható. Mindkét tablet esetén a továbbfejlesztett színkorrekciónak, a kisebb tükröződés révén jobb képalkotásnak, valamint az Encore 2 WT10-A zajszűrésének köszönhetően az megjelenítésének minősége, így például a szövegek olvashatósága is egyszerűen javítható.

A Dolby Digital Plus Advanced Audio hangzásjavító eljárás és a jól elhelyezett sztereó hangszórók mellett a rendszer kiszűri a hangszórók és az erősítő okozta torzításokat, valamint a háttérzajokat is. Az Encore 2 WT10-A ezen felül visszhangszűrő funkciót is tartalmaz.

Az aranyszínű eszközhöz egy sötétbarna tok is jár, melynek kialakítása illeszkedik a Encore 2 WT10-A megjelenéséhez. Az egyszerűen leválasztható, érintőlappal is ellátott billentyűzet és az összehajtható tok segítségével a 10,1 hüvelykes táblagép egyszerűen alakítható át praktikus notebookká.

Az Encore 2 WT10-A és az Encore 2 WT8-B 2014 harmadik negyedévében kerül az európai boltokba, 99.990 és 74.990 forintos áron (billentyűzet nélkül).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.