Kettő az egyben laptop

Toshiba ultrabook, levehető kijelzővel

Egy kézzel leválasztható és visszailleszthető kijelző - a táblagép rugalmas használatát és a minden funkcióval ellátott notebook kényelmét ötvözi.

2014.05.28 21:25Szilágyi Szabolcs - ma.hu

A Toshiba első, leválasztható kijelzővel rendelkező, fogyasztói piacra szánt ultrabookja, a Satellite Click 2 Pro P30W prémium kialakítású, 2 az 1-ben laptop. A teljes funkcionalitással rendelkező egyszerűen lecsatolható, háttérvilágítással is rendelkező billentyűzettel bír, az egy kézzel is kényelmesen leválasztható kijelző pedig lehetővé teszi, hogy az eszközt mindig igényeinknek, az elvégzendő munkának, a megtekintendő tartalomnak és a környezetnek megfelelő üzemmódban használhassuk.

A standard billentyűzet akár 6 órás akkumulátor üzemidőt kínál, így kedvenc filmjeinket útközben is megtekinthetjük, de ha szükséges, menet közben is dolgozhatunk rajta. A továbbfejlesztett billentyűzet akár 9 óra akkumulátor üzemidőt biztosít, így ha szeretnénk, szinte egész nap, az irodától távol is végezhetünk rajta munkát. A beépített 500 GB-os merevlemezen pedig hatalmas médiatárat, zenéket, filmeket is magunkkal vihetünk.

Tablet üzemmódban 11 mm, a billentyűzettel használva pedig 20 mm vastag. A könnyű és vékony, aranyszínű, szálcsiszolt alumínium készülékház bármilyen környezetben jól mutat.

A táblagépbe épített, DTS Sound hangzásjavítással ellátott harman/kardon hangszórók kiegészítik a Full HD (1920x1080 pixeles felbontású) IPS, tízujjas érintésvezérléssel is ellátott kijelzőt. Az eszköz a beépített környezetifény-érzékelő segítségével a képernyő fényerejét a fényviszonyoknak megfelelően állítja be.

A billentyűzet egy nagyméretű érintőlapot is tartalmaz, így a gesztusvezérlő funkcióval is ellátott Windows 8.1 kezeléséhez külön egér használatára sincs szükség.

A 4. generációs Intel Dual Core i5 processzorokkal és Intel HD 4400 grafikus egységgel ellátott Satellite Click 2 Pro P30W beépített, akár 256 GB kapacitású SSD meghajtóval is elérhető. Az előlapi, HD felbontású webkamerának és a zajcsökkentő funkcióval ellátott mikrofonoknak köszönhetően a laptoppal kiváló minőségű videohívásokat kezdeményezhetünk kollégáinkkal, barátainkkal. Fényképkészítésre a beépített, 5 megapixeles felbontású autófókuszos hátlapi kamera használható.

A tabletet 4k felbontású tartalom átvitelére is képes micro-HDMI-kimenettel is ellátták, tartalmaz továbbá egy teljes méretű USB 2.0 portot és egy micro SD/SDHC/SDXC kártyaolvasót is. A billentyűzetben található HDMI-kimenet, a két USB 3.0, valamint a teljes méretű SD-kártyaolvasó segítségével laptopunkat még kényelmesebben használhatjuk. A beépített Intel WiDi funkciónak köszönhetően vezeték használata nélkül is csatlakoztathatunk nagy kijelzőt. A laptop a legújabb, '802.11ac' szabványú, nagy sebességű Wi-Fi adatátvitelt, valamint a Bluetooth 4.0 funkciót is támogatja.

A Toshiba Satellite Click 2 Pro P30W 2014 harmadik negyedévében kerül az európai boltokba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.