Samsung Galaxy Tab S

Szupervékony tablet a Samsungtól

A Samsung legújabb, eddigi legvékonyabb és egyben legkönnyebb Galaxy Tab S táblagépe Super AMOLED kijelzővel érkezik.

2014.06.13 20:45Szilágyi Szabolcs - ma.hu

A WQXGA felbontású (2560x1600) Super AMOLED kijelzőn az RGB színskála több mint 90%-a jeleníthető meg. A 100000:1 kontraszt arány gondoskodik az élethű képmegjelenítésről, a sötétebb színek nagyobb mélységet kapnak, miközben a világosak fényesebbek lesznek. A táblagép környezeti fényviszonyokhoz alkalmazkodó kijelzője automatikusan beállítja a megfelelő fényerőt - akár a szabadban, erős napsütés közben is használható.

Mivel a Super AMOLED technológia nem igényel háttérvilágítást, a Galaxy Tab S kevesebb energiát használ, mint az LCD-k, kialakítását tekintve pedig ugyanolyan könnyen hordozható. Az új táblagépek két méretben érkeznek, 10,5 colos (465 g) és 8,4 colos (294 g) képátlóval. Hosszabb élettartalmú akkumulátoruknak és az ultra energiatakarékos üzemmódnak köszönhetően pedig a felhasználók órákig szórakozhatnak készülékükkel.

Az új táblagépen debütál a Samsung nemzetközi magazin szolgáltatása, a Papergarden, amelyet kifejezetten a digitális magazinok olvasására találtak ki. A Marvellel kötött stratégiai partnerség révén a Marvel Unlimited alkalmazáson keresztül a Galaxy Tab S felhasználók 3 hónapon keresztül, díjmentesen több mint 15 000 képregény közül válogathatnak korlátlanul. A Kindle áruház hatalmas kínálatához való hozzáféréssel minden hónapban egy ingyenes e-könyvet kínál. A Samsung a Google Play-jel összefogva a Google online áruházán keresztül is kínál alkalmazásokat, játékokat, zenéket, filmeket, könyveket és magazinokat. Rengeteg film és szórakoztató tartalom, valamint a Warner Bros tartalmai is elérhetők számukra. A több Oscar-díjat nyert "Gravitáció" mellett neves kiadók könyveihez és magazinjai is hozzáférhetnek a My Library menü alatt.

Forrás: Samsung

Kiegészítői közül a Book Cover három különböző szögben állítható, a Simple Covert nagyon könnyű, mégis tökéletes védelmet biztosít. A Bluetooth billentyűzet pedig egy kifejezetten a Galaxy Tab S-hez kifejlesztett új, ergonomikus kialakítású ultra-vékony klaviatúra, mely egy kapocs segítségével csatlakozik.

A hívásátirányítás funkciónak köszönhetően pedig a felhasználó bárhonnan, közvetlenül a telefonról indíthat és fogadhat hívásokat a Galaxy Tab S készülékre a SideSync 3.0. alkalmazás segítségével. A Galaxy Tab S-el így valóban lehet egyidejűleg dolgozni, internetezni, videót nézni, különböző tartalmakat megosztani és telefonálni anélkül, hogy be kellene zárni az egyik alkalmazást azért, hogy a másik tevékenység elkezdődjön. A Quick Contenttel a Galaxy Tab S gyorsan rátalál a közelében lévő eszközökre, így a tartalommegosztás is gyorsabbá válik.

A táblagép kiegészítő tulajdonságai közé tartozik a multi user mode, amellyel saját, személyre szabott profil alakítható ki, amihez a beépített ujjlenyomat-olvasó biztosít biztonságos és kényelmes hozzáférést. Ezen felül további hasznos jellemzője a készüléknek a saját felülettel és gyerekbarát applikációkkal kialakított külön gyerek üzemmód.

A Samsung Galaxy Tab S számos kapcsolódási opcióval érkezik: Wi-Fi-s, vagy Wi-Fi-s és LTE-s verzióval, 16 vagy 32 GB memóriával, MicroSD kártyahellyel (max. 128 GB-ig) lesz elérhető. A felhasználók szintén választhatnak a 10,5 és a 8,4 colos kijelző, valamint a Titanium Bronz és a vakító fehér szín között. A Galaxy Tab S 2014 júliusától lesz elérhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.