Nem tudni, mi történt

Fél órára megállt az élet a Facebookon

Csütörtökön valamivel 10 óra után elérhetetlenné vált a Facebook, a többi közösségi oldalon olvasható kommentek szerint nemcsak Magyarországot érintette a probléma.

2014.06.19 10:36ma.hu
Fotó: ma.hu

A Facebook felhasználói nem sokkal délelőtt 10 óra után (magyar idő szerint) azt vehették észre, hogy a közösségi oldal hírfolyama nem frissül, a tartalmakra pedig rendre hibaüzenettel reagált az oldal. A többi közösségi oldalon olvasható kommentek szerint a probléma nemcsak Magyarországot érintette, a leállás nemzetközi szintű volt, amely kevéssel fél 11 után megoldódni látszik, ám a hiba okára egyelőre nem adtak hivatalos magyarázatot az érintettek.

Csak ennyit lehetett látni 10 és 10:30 közt

Az első jelentések Ázsiából és Amerikából érkeztek, majd a magyar felhasználók is az alternatív oldalakon próbáltak választ találni arra, hogy hol lehet a hiba forrása és mekkora a kiterjedése. A leállás az összes Facebook-felületet érintette, nem frissült a hírfolyam, az egyéb oldalak - személyes és céges adatlapok, alkalmazások, stb. - pedig egyszerűen elérhetetlenné váltak.

A cég informatikusai egyelőre nem álltak elő magyarázattal, de legutóbb 2013 novemberében volt hasonló méretű leállás, bár az csak a hírfolyamot érintette. A hibát okozhatta szerverleállás, az alkalmazás hibája vagy akár egy feltörési kísérlet is, amelyet a biztonsági csapat azonnal észlelt és ezért szándékosan állították le a Facebookot.

A Twitteren a sok értetlenkedő és dühös hozzászólás közül mindenesetre kiemelkedik az alábbi megjegyzés, amit a mrbrown felhasználónevű illető igen találóan fogalmazott meg: "ha a Twitter és a Facebook egyszerre romlana el, mi kénytelenek lennénk kimenni és valóban, szemtől szemben beszélgetni az emberekkel".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.