Verseny

Csökkenti játékkonzolja árát a Nintendo

Szeptember 20-i kezdettel 349,99 dollárról 299,99 dollárra csökkenti a japán Nintendo saját Wii U játékkonzoljának árát.

2013.08.28 20:07MTI

A japán vállalat ezzel a lépéssel akar felkészülni az őszi szezonra, amikor két nagy riválisa, a Sony és a Microsoft új konzolokat dob piacra.

A Nintendónak csak 3,61 millió Wii U konzolt sikerült értékesítenie annak tavaly novemberi amerikai megjelenése és az idén június között. A japán vállalat azt reméli, hogy az árcsökkentéssel növelheti az eladásait, és teljesítheti azt a célkitűzését, hogy a 2014 márciusában befejeződő pénzügyi évben összesen 9 millió konzolt adjon el.

A Wii U összességében gyengén teljesített elődjéhez, a Wii konzolhoz képest. A Reuters adatai szerint hat év alatt a Wii konzolból 99,8 millió darabot értékesítettek. Ez meghaladta a Sony Playstation 3 konzoljának több mint 77 milliós, és a Microsoft Xbox 360 konzoljának 77,2 milliós eladásait.

Elemzők szerint azonban bármennyire is jól teljesít a Nintendo Wii U konzolja, a következő hónapok mindenképpen a Sonyról és a Microsoftról fognak szólni. A Sony november 15-én dobja piacra az új Playstation 4 konzolját (399 dollárért), és erre az időszakra várják a Microsofttól is az új Xbox One konzolt (499 dolláros áron).

Az elektronikus és számítógépes játékok globális piacának 2013-as bevételeit 66 milliárd dollárra becsülik a Reutersnél, amiből 27 milliárd dollárt a konzolpiac ad. A teljes iparág bevétele 2017-re várhatóan 78 milliárd dollárra nő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.