Idén júniusban bemutatják

Jövőre érkezik a Nintendo Wii játékkonzoljának utóda

A Wii játékkonzol utódának prototípusát már idén júniusban bemutatja, de a szerkezetet csak jövőre dobja piacra a Nintendo japán vállalat.

2011.04.26 18:07MTI

A cég az E3 Los Angeles-i játékvásáron rukkol elő a népszerű konzol új generációjának prototípusával - vált ismertté hétfőn. Az utódról azt már lehet tudni, hogy a Wii konzollal szemben támogatja a HD-felbontású képeket.


A Wii mozgásérzékelő vezérlésével a játékipar csúcsára katapultálta a Nintendo vállalatot. A 2006 végén megjelent eszköz azonban riválisaitól - a Sony Playstation 3 és a Microsoft Xbox készülékétől - eltérően nem tudja visszaadni a HD-képeket. A felhasználók viszont így is odáig voltak, hogy nem kell a megszokott "pötyögéssel" irányítani a játékot.

A Wii sikere szakértők szerint magáért beszél, március végéig 86 millió darabot adtak el belőle. Az idő viszont némileg eljárt felette, a konkurenciaharc pedig nagy terhet rótt a japán cégre - szóltak vélemények.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.