Egyre mobilabbak a felhasználók

Facebook: közel az 1 milliárd aktív látogatóhoz

Június végén 995 millió aktív látogatója volt a Facebook közösségi portálnak - közölte a fogyasztói magatartásokat kutató Nielsen intézet.

2012.08.15 17:57MTI

A Facebook-látogatók száma egy év alatt 29 százalékkal nőtt, és 552 millióan naponta kapcsolódnak a közösségi portálra.

A felhasználók egyre "mobilabbak": a Facebook által közölt adatok szerint 543 millióan legalább egyszer havonta mobiltelefonon csatlakoznak a portálra, ami 67 százalékos ugrást jelent 2011-hez képest.

A Nielsen által közölt legutóbbi statisztika azt mutatja, hogy a Facebook stabilan növekszik: június végén az amerikai felhasználók több mint hét órát töltöttek havonta a portálon, a franciák pedig 5 óra 18 percet.

A Facebook szerint mintegy 235 millió felhasználó játszik a portál játékaival, szemben az egy évvel korábbi 205 millióval (+14,6 százalék). Ez a jelenség növekvő piacot jelent a játékfejlesztő - főként európai - cégek számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.