WTF?

Steve Jobs a pokolban folytatja, és a buzikat sem csípik odafent

A Westboro Baptist Church alapítója, Fred Phelps lánya iPhone segítségével twittelte ki, hogy Steve Jobs bűnt tanított. Szerinte egyébként Isten a buzikat is gyűlöli. És tulajdonképpen Steve Jobs mégis maga az Isten, mert létrehozta az iPhone-t.

2011.10.07 17:53Konrád - ma.hu

Steve Jobs szerda esti halála óriási forgalmat generált a Twitteren (egyes értesülések másodpercenként 10000 üzenetről szólnak) és az egyik mikroblog bejegyzés sokaknál kiverte a biztosítékot. A Westboro Baptist Church bejelentette, tüntetni fognak Jobs temetésén.

A Fred Phelps által alapított WBC (Westboro Baptist Church) nemzetközileg hírhedt lett az utóbbi évtizedekben, elsősorban a katonák és közszereplők temetésein rendezett tüntetéseik miatt. Többek közt tengerészgyalogosok, a kegyetlenül meggyilkolt meleg fiú, Matthew Sheppard, a metál énekes James Dio temetésén is ott voltak, de az idei Memorial Day-en az Arlingtoni Katonai Temetőnél is megjelentek a „Köszönjük Uram a Halott Katonákat” kampányuk keretében. A következő célpontjuk Steve Jobs, akit a bűn oktatójának neveztek.

Margie Phelps ügyvéd és Westboro tag (az alapító Fred lánya), Twittert ragadott Jobs halálának bejelentésekor. Követőinek megüzente, tüntetni fognak a temetésen, mert Jobs nem tisztelte Istent és bűnt tanított. Később folytatta az üzenetküldést. „Az ember, aki magát szolgálta Isten helyett, nem lel békét.” Ehhez az üzenethez hozzátette a #apokolüdvözölte hastag-et.

Ironikus, de Phelps Jobs zsenijét használta arra, hogy tanulságos üzeneteit a világ elé tárja. Ugyanis a mondanivalóját egy iPhone segítségével tette fel a webkettőre, egy olyan készülékkel, ami talán a legjobban kötődik Steve Jobs-hoz. Erre a tényre persze nem érdemes Margie figyelmét felhívni. Páran megtették, mire az ügyvédnő felvilágosította őket: „A lázadók pipák, mert iPhone-t használtam, hogy elmondjam: Steve Jobs pokolra jutott. Isten az iPhone-t ezért teremtette meg!”

Ehhez az üzenethez egy mosolyjelet is fűzött. Mint egy igazi jogász. Ha követni szeretnénk a hölgy üzeneteit és beszélünk angolul, csak keressünk rá a @MargieJPhelps felhasználónévre. Itt minden fontos információt azonnal megkapunk, többek között olvashatjuk a hét elejéről ezt a gyöngyszemet: „Október a Buzi Hónap. Igen a büszke bűnösök nemzetének ez kell - egy Buzi Hónap. Isten gyűlöli a buzikat, hülyék! Szodoma. Benjámin. Áradás. #végítélet”

Jobs temetésének részleteiről még semmit sem tudni, de biztosak leszünk benne, hogy Phleps időben meg fog tudni mindent, és majd élőben twittel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.