Izraeli cég fejlesztette ki az alkalmazást

Kettő az egyben: Google+ és Facebook egyszerre

Olyan alkalmazást fejlesztett ki egy izraeli cég, amely lehetővé teszi az újonnan indult Google+ közösségi portál tagjainak, hogy Facebook-profiljukat is megtekintsék a rivális oldalról.

2011.07.13 12:18MTI

A Google+Facebook nevű fejlesztést múlt héten dolgozta ki a Crossrider nevű cég, és máris több mint százezer letöltést számlál. "Kevesebb mint egy nap alatt készültünk el vele. Ugyan nem tökéletes, de így is követni és frissíteni lehet a facebookos profilt, miközben a felhasználó a Google+ oldalán van" - mondta a cégalapító.
   
Több kudarcot követően a Google arra számít, hogy új közösségi portálja - amely már 10 milliósnál is népesebb - fel tudja venni a versenyt a 750 milliós tagságú Facebookkal.

A legtöbb felhasználó azt szeretné, ha ismerőseik, fotóik és egyéb személyes információik egyszerűen átkerülnének a Facebookról, a világ legnépesebb közösségi oldalának szabályzata azonban ezt nem teszi lehetővé.

Az ingyenesen elérhető izraeli fejlesztés révén viszont mindössze egy ikon révén elérhető lesz a Facebook a Google+ oldaláról.
   
"Szájt a szájton belül" - magyarázta a cég képviselője, hozzátéve hogy még javítani akarnak az alkalmazáson.
   
Bár a fejlesztés rövid idő alatt és mindenféle reklámfogás nélkül gyorsan népszerű lett, néhány letöltő szerint malware, azaz rosszindulatú számítógépes program. Az izraeli vállalkozás visszautasítja ezt a feltételezést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.