A szólásszabadsághoz hasonlóan

Az internet-hozzáférés ma már alapvető emberi jog

Az EBESZ szerint internethez való hozzáférést alapvető emberi jognak kell tekinteni, és szólásszabadsághoz hasonlóan tiszteletben kell tartani.

2011.07.09 09:38MTI

"Mindenkinek jogában kell állnia, hogy részt vegyen az információs társadalomban, és az államok felelőssége, hogy garantálja polgárainak az internethez való hozzáférést" - szögezte az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) a Bécsben pénteken nyilvánosságra hozott jelentésében.
   
A jelentés, amely a maga nemében első az EBESZ történelmében, felszólítja a páneurópai szervezet tagállamait, hogy kövessék Finnország és Észtország példáját. Ez a két ország emberi jognak nyilvánította a világhálóhoz való hozzáférést.
   
Dunja Mijatovic, az EBESZ médiabiztosa, sajtószabadság-képviselője hangsúlyozta, hogy támogatni kell ezt az irányt, mint a XXI. századi média szabadságának kulcselemét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.