Jelszó, bankkártyaszám...

Hackerek törték fel a The Washington Post egyik adatbázisát

Meghackelték a The Washington Post egyik adatbázisát.

2011.07.08 07:47MTI

A tekintélyes amerikai napilap csütörtökön közölte, hogy egy számítógépes kalóznak sikerült hozzájutnia az állásajánlat rovatban regisztrált 1,3 millió felhasználó nevéhez és e-mail címéhez.

A lap mindazonáltal sietett leszögezni, hogy a múlt héten elkövetett támadás során a jelszavakat és más személyes adatokat nem kaparintott meg az elkövető.

"Gyorsan észrevettük a kalózakciót, és zároltuk a hozzáférést. Az ügy a hatóságok kezében van" - közölte az újság, bocsánatkérését tolmácsolva olvasóinak.

A napilap arra figyelmeztette internetes felületének felhasználóit, hogy ne válaszoljanak olyan elektronikus levelekre, amelyekben bankszámlaszámukat, bankkártyájuk számát vagy jelszavukat kérik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.