3D-s felület, rikító színek

Megújult Sony Vaio noteszgépek

Frissít és a fiatalok irányába nyit a japán vállalat: új laptopjai élénk színekkel hívják fel magukra a figyelmet.

2011.06.23 14:46ma.hu

Rendhagyó módon, egy cukrászdában mutatta be hazánkban Vaio C sorozatú noteszgépeit, melyet kifejezetten a fiatalok, a tömegből kitűnni vágyó exhibicionisták számára alakítottak ki. Ennek megfelelően a 14 colos kijelzővel szerelt laptopok három rikító, UV-fényben még hangsúlyosabb színben pompáznak: zöld, piros és narancssárga változatban vehetők meg. A konzervatívabbak számára a japán vállalat fehér modellel is előrukkolt, mely egyéb paramétereiben megegyezik a többivel. Érdekesség, hogy a kialakítás miatt a fény gyakorlatilag áthatol a fedlapon, majd a készülék szélén jut a külvilágba, egyfajta így "glória" effekt jön létre a készülék körül.

A hordozható számítógépek közös jellemzője a környezeti fényre érzékeny, automatikus billentyűzet-világítás, mely világos helyiség esetén ki, sötét szobában bekapcsolja az egyes billentyűk háttérvilágítását, elősegítve a gépelést. Ez a funkció egyébként a LED háttérvilágítású kijelző fényerejét is képes dinamikusan változtatni.

A kávába HD-s webkamera került, lehetőséget biztosítva a videobeszélgetésekhez. Ha pedig csupán internetezni szeretne tulajdonosa, akkor azt a Web gomb megnyomásával 16 másodpercnyi indulási időt követően megteheti: ekkor nem töltődik be az operációs rendszer, a laptop korlátozottan, webes üzemmódban működik. A szintén dedikált ASSIST gombbal a laptop folyamatos használhatóságát elősegítő VAIO Care szoftver indítható el.

Második generációs Intel Core i3 processzor, 500 GB-os merevlemez tárhely és 4 GB RAM jellemzi a készülék belsejét, operációs rendszer gyanánt pedig Windows 7ó Home Premiumot kapott. A csatlakozási feladatokat Bluetooth 3.0, a négy USB port (1x USB 3.0 és 3x USB 2.0 típus) valamint egy HDMI kimenet látja el. Mobil használatukat segíti a színben hozzájuk passzoló Bluetooth vezetéknélküli egér és hordtáska; a laptopok 210 ezer forintos áron augusztustól vásárolhatók meg hazánkban.

A fenti modellek mellett bemutatta Vaio E sorozatának legújabb tagjait is a Sony. A július közepétől, 150-250 ezer forint között forgalomba kerülő példányok érdekessége a 3D-s, "ujjlenyomat-taszító" felület, mely nemcsak a fedlapon, hanem a kéztámaszon is megtalálható. A fehér és fekete színekben kapható noteszgépek 15 colos, LED háttérvilágítású kijelzővel rendelkeznek, illetve a csúcsmodell esetén Intel Core i5 processzorral, 640 GB kapacitású merevlemezzel és 6 GB memóriával vannak ellátva. A Windows 7 Home Premiummal előre telepített masinákhoz méretben illeszkedő extra akkumulátor vásárolható, mellyel akár 16 órán keresztül is üzemképes laptopot kap a felhasználó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.