Csúcsmasina után egyszerűbb noteszgép

12.1 hüvelykes laptop a Zeptótól

A dán komputergyártó Zepto azután, hogy piacra dobta a világ leggyorsabb 14 colos noteszgépének titulált masináját, ezúttal egy kisebb 12.1"-es géppel jelentkezik.

2008.12.09 19:53koac, ma.hu

A Zepto neve az utóbbi időben a Nox A14 névre keresztelt gépük révén forgott a köztudatban. A roppant teljesítményű masina után ezúttal egy hétköznapibb készülékkel jelentkeznek a dánok, mégpedig a frissen bejelentett Notus A12-essel.

Ahogy a nevéből következtethetünk, az új gép 12.1 hüvelykes, kijelzője pedig maximálisan 1200x800 pixel felbontásra képes. Ami az egyéb specifikációkat illeti, a Notusba egy 800Mhz-es Intel processzor került, 1 gigabájt RAM, valamint egy 80 gigás 4.200RPM-es merevlemez társaságában. A világhálóra való csatlakozás Ethernet és Wi-Fi kapcsolat révén is megvalósítható. Említést érdemel még a készülék vízálló klaviatúrája.

Az alap felszerelés mellett a Notus A12 nagy mértékben személyre szabható, köszönhetően a Zepto által kínált széles választéknak. Operációs rendszerből összesen öt megoldás közül választhatnak a leendő vásárlók. A Windows Vista Ultimate, Business, Home Premium és Home Basic verziója mellett a jó öreg XP-t is ott találjuk a választható opciók listáján. A külső DVD író opcionális, akárcsak a bónusz 1 giga memória illetve a TV tuner is. A gyártó ígérete szerint a görög szélistenről elnevezett Notus 6-cellás akkumulátora 5-10 óra felhasználási időt biztosít jövendőbeli tulajdonosa számára.

A Notus A12 alapkonfigurációs verziója 1340 dollárba kerül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.