Dimenziók közt

Játszani notebookon? - Bivalyerős noteszgépek!

Két- és háromdimenziós megjelenítésre egyaránt képes laptopokat mutatott be a japán vállalat.

2011.06.03 12:15ma.hu

A Toshiba legújabb, kifejezetten a játékok szerelmeseinek fejlesztett Qosmio X770 modelljeit. A notebookot egy erős, négymagos processzorral és Nvidia grafikus kártyával szerelték fel, ennek köszönhetően 1080p felbontású megjelenítésre képes, teljesítménye pedig az új játékokhoz is elegendő. A fényes felületű, 43,9 cm képátlójú (17,3”) HD+ kijelzővel rendelkező notebook 4 GB, 6 GB vagy akár 8 GB memóriával is elérhető. Adaptív memóriatechnológiára épülő hibrid 4G SSD-meghajtóval látták el, ami nemcsak a programok futtatásakor jelent előnyt, hanem gyors rendszerindítást is biztosít. HDMI csatlakozójának köszönhetően a notebook összeköthető egy még nagyobb kijelzővel rendelkező monitorral vagy televízióval.

A Qosmio X770 3D paramétereiben megegyezik a fenti modellel, azzal a különbséggel, hogy Full HD kijelzővel rendelkezik, amely támogatja az Nvidia 3D Vision technológiáját. Ezáltal lehetővé teszi az aktív szemüveget viselő felhasználók számára a 3D képek megtekintését, így háromdimenziós játékokat is lehet játszani vele. Beépített, kétobjektíves 3D webkamerájával 3D videokonferenciára, továbbá 3D fotók készítésére is lehetőség nyílik. Emellett alkalmas arra is, hogy a kétdimenziós filmeket háromdimenzióssá konvertálják. A Qosmio X770 3D erős grafikus processzorának köszönhetően az Nvidia 3DTV Play programmal a 3D tartalmak átalakíthatók vagy lejátszhatók a csatlakoztatott 3D televízión.
 
De nem csak látvány tekintetében érdemel figyelmet a laptop. Élénk hangzást biztosítanak harman/kardon sztereó hangszórói, a lehetőségekhez képest erős basszusról pedig egy mélyhangsugárzó gondoskodik. A készülékek támogatják a Dolby Advanced Audio-t.
 
A fémdíszítéssel és piros betétekkel ellátott, texturált fekete borítással rendelkező laptopok piros háttérvilágítású, numerikus billentyűkkel is ellátott klaviatúrával láttak el. A hét érintőgombos vezérlő közvetlen hozzáférést biztosít a leggyakrabban használt alkalmazásokhoz. Magyarországon 2011 harmadik negyedévétől kerülnek forgalomba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.