Időjárás

Döbbenetes videó a svájci lavináról, amely több embert is eltemetett

Több embert is maga alá temetett a lavina Svájcban, az Andermatt síparadicsomában.

2019.12.27 17:10ma.hu

Lavina söpört el több síelőt Svájcban, Andermatt síparadicsomában, amely népszerű üdülőhely, mert csupán 110 kilométerre Zürichtől. Milliomosok is járnak oda kikapcsolódni, mióta az egyiptomi milliárdos Samih Sawiris luxushotelt és golfpályát is épített az eldugott faluban.

A helyi rendőrség délután még nem tudta megmondani, hogy a lavinában mennyien kerültek a hó alá, csak két sérültről és négy kimentett síelőről tettek jelentést. A sérülteket mentőhelikopterrel szállították kórházba, könnyű sérülésekkel.

Ezen a környéken a lavinaveszélyt jelző ötfokozatú skálán éppen hármas szint volt érvényben, amikor lezúdult a hó a hegyoldalon - írja az NBC News.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.