Időjárás

Giganagy eső jön, rengeteg hó is esni fog

Áradás és lavinaveszély a hétvégi program.

2019.12.21 06:30ma.hu

A severe-weather.eu előrejelzése szerint ezen a hétvégén jelentős csapadék, 200-300 mm, illetve az Alpok magasabb területein 150+ cm hó is várható. A Kelet-Közép-Európa felett zajló átrendeződés eredményeként két egymást követő erőteljes ciklon alakul ki az Alpok és a Földközi-tenger térségében, óriási esőt és extrém havazást eredményezve. Nyomában áradások és lavinaveszély várható.

Intenzív havazás az Alpokban

Az első hullám már péntek este betört az Alpok nyugati része és Észak-Olaszország fölé, majd szombaton az Adrián át Nyugat-Balkén felé halad. Útját erős szél és vihar kíséri majd. Esőzések és árvizek szintén várhatóak a térségben.

A második hullám vasárnap elején érkezik a Földközi-tenger északi részébe és megindul az Alpokban az intenzív hóesés, a térségben viharok várhatóak. Az intenzív csapadékképződés vasárnap már Görögországban is okozhat gondokat.

Az Appenninekben, a Dinári-hegységségben és Montenegró hegyvidékén is erőteljes havazás várható. December 23-án is friss hó fog esni az egész térségben.

Görögországba is megérkezik a tél


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.