Időjárás

Záporokkal, zivatarokkal érkezik a hidegfront

Már ma többfelé megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik a délnyugati szél, amely a hűvös levegőt hozza.

2015.09.01 16:54MTI

A legmagasabb hőmérséklet kedden még 33 és 37°C között alakul.

Szerdán egy lassan mozgó hidegfront hatására a Dunántúlon feltámad az északira, északnyugatira forduló szél és főként nyugaton, északnyugaton már zápor, zivatar is kialakulhat. Északnyugaton 24-28, máshol még 29 és 35 fok közé melegszik a levegő.

Ez a hidegfront várhatóan lelassul fölöttünk. Csütörtökre virradóra, valamint estétől alakulhat ki nagyobb számban, és több helyen zápor, zivatar, közte több órára kisüt a nap. Ezen a napon 26-32 fokot mérhetünk délután.

Ez a hidegfront pénteken és szombaton is meghatározza időjárásunkat. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a szél, és záporok, zivatarok kialakulására is számítani kell. A Dunántúlon 20-24, a Dunától keletre még 25 és 30 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.