Sokkoló videó: túlmegy a határon?

Robbantott diákokkal tántorítanák el a fiatalokat az iskolakerüléstől

Az iskolakerülés a világ szinte minden részén komoly fejtörést okoz a tanároknak és a szabályhozóknak, de egy ausztrál hirdetés durván átlépett egy határt. VIGYÁZAT, MEGRÁZÓ TARTALOM!

2014.02.04 17:11ma.hu

Hogy hatásos-e, azt csak az idő mutathatja meg, de hogy sokkoló a legújabb iskolakerülés-ellenes ausztrál reklámkampány, az már most biztos. A hátborzongató videó heves vitákat váltott ki, ami nem csoda, ráadásul erőteljes képi világa miatt épp azoknak nem ajánlott - sőt, kifejezetten ellenjavalt - a megtekintése, akiknek szólna.

A hatalmas vitát kavart rövidfilmet egy ausztrál alapítvány készítette, azzal a céllal, hogy rámutassanak a fiataloknak, hogy iskolaidőben biztonságosabb nekik az iskolában tartózkodni, és ne próbálják áthágni a szabályokat. A film négy fiatalról - két fiúról és két lányról - szól, akik kiszöknek az iskolából az ablakon át, majd néhány diáktársuk döbbent tekintetétől kísérve vidáman elindulnak, nem sejtve, hogy életük utolsó önfeledt délutánja vár rájuk.

Fotó: YouTube

A kocsiban egymás után dobálják le magukról az iskolai uniformis darabjait, míg csak egy-egy bikini vagy fürdőnadrág marad rajtuk, és az is látszik, hogy egy kerítéssel elzárt területre lógnak be, a drótháló egyik résén át. Látszólag minden idilli, egészen addig, míg el nem indulnak hazafelé: előbb az egyik lány, majd az ő barátja lép egy aknára, aztán a másik páros is elkezd rohanni, nem tudván, mi okozza a robbanásokat. Hirtelen a lány megáll, mintha rájönne, hogy nem lőnek rájuk, hanem taposóaknákkal van körberakva az egész part, de akkor már hiába kiabál a még mindig rohanó barátja után: a következő pillanatban őt is darabokra szakítja a hatalmas robbanás.

A lányt beterítik a véres darabok, miközben egy leszakadt kart néz a földön, a záróképen pedig meglátjuk, hogy a drótkerítésbe vágott lyuk fölött ott a figyelmeztető tábla: a területre tilos a belépés, robbantási teszteket végeznek. "Ez történik, ha lógsz" - olvasható a végén.

A videó pár nap alatt több mint 11 millió találatot ért el. Felhívjuk azonban a figyelmet, hogy a lejátszást csak az indítsa el, aki felkészült a felkavaró tartalomra!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.