A Forma-1 "mindenható urának" fura ötlete

Ecclestone fekete, zsidó női versenyzőt akar

Bernie Ecclestone híres botrányt keltő megszólalásairól. Most is valami hasonlót tett, amikor kijelentette, hogy minden álma, hogy legyen egy fekete, zsidó női versenyző a Forma-1-ben.

2009.04.30 12:35f1-live.hu

A Forma-1 mindenható ura a Barcelona-Chelsea Bajnokok Ligája elődöntőt tekintette meg a helyszínen, majd nyilatkozott a spanyol média képviselőinek.

„Nem érdekel kik vezetnek. Persze fantasztikus lenne, ha lenne egy női versenyző, aki fekete és zsidó is.”
– mondta Ecclestone a Marcanak.

Ecclestone nagy valószínűséggel ironikusnak szánta ezt a kijelentést, talán azért, hogy az újságírók is észrevegyék magukat. Tudniillik ő maga is zsidó származású, arról nem is beszélve, hogy a sportágban a „felsoroltak közül” már minden megvolt.

Női versenyző több is, Lella Lombardi még pontot is szerzett, igaz csak fél lett belőle, mivel az 1975-ös Spanyol Nagydíj félbeszakadt. Zsidó származású bajnok is volt már, Jody Scheckter személyében, illetve fekete versenyző is, éppen Lewis Hamilton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.