Volt-e kamera Schumi sisakján?

Videó rögzíthette Schumacher balesetét?

A balesetet követő ötödik napon még mindig nincs új hír Michael Schumacherről, annál inkább röppennek fel újabb és újabb, meg nem erősített feltételezések. Állítólag az exversenyző sisakján egy hordozható kamera volt.

2014.01.03 18:51ma.hu

Miközben rajongók milliói várnak epekedve valami reménykeltő hírre, miszerint Schumacher magához tért és az agykárosodás sem vészes mértékű, szinte óránként kerül elő valamilyen új részlet a balesetével kapcsolatban. Hogy ezek mennyire valósak, csak később derülhet ki, ám nem sokkal ezelőtt az a hír ütötte fel a fejét a világ nagyobb hírügynökségei körében, hogy Michael Schumacher bukósisakjára a baleset idején egy hordozható minikamera volt rögzítve, így könnyen lehet, hogy a tragikus pillanatok épp a sérült Forma-1 pilóta szemszögéből lettek felvéve.

A feltételezett videóról a francia Dauphiné Libere című újság számolt be, ám azt ők sem tudták megírni, hogy a baleset pillanatában működött-e a kamera és ha igen, a felvételek használhatóak-e. Állítólag Schumi olyan erővel csapódott neki az agysérülését okozó szikladarabnak, hogy a sisakja is kettétört. Az albertville-i ügyész, aki hivatalból megindította a vizsgálatot a baleset körülményeinek tisztázására, nem kommentálta a lapértesülést, szóvivője útján pedig csak annyit közölt: a vizsgálat eredményeiről elsőként úgyis a családnak fognak beszámolni.

A francia lap ugyanakkor azt is megírta, hogy néhány német sajtóterméknek állítólag birtokában vannak olyan képek, amelyek a balesetet ábrázolják.

A baleset helyszíne (Fotó: MTI)

Michael Schumacher, aki ma, január 3-án tölti be 45. évét, december 29-én szenvedett balesetet síelés közben, amikor egy kiálló szikla miatt felbukott és fejét egy másik sziklába ütötte. A rajta lévő bukósisak sem védhette meg a kis híján végzetessé vált agysérüléstől. A német Bild című lap úgy tudja, Schumi a baráti társaságban lévő gyerekekre felügyelt, a csapat mögött haladt, és azután tért le a kijelölt pályáról, miután az egyik elesett kislányt felsegítette.

A hétszeres világbajnok még tudatánál volt, amikor elindultak vele a kórházba, ám mire a moutiers-i egészségügyi központból átszállították a grenoble-i kórházba, már kómában volt. Két életmentő agyműtétet hajtottak rajta eddig végre, ám azt még csak megjósolni sem lehet, hogy ha magához tér, milyen állapotban lesz, mennyire súlyosan károsodott az agya. A további károsodás elkerülése érdekében egy magyar professzor, Csókay András is felajánlotta a segítségét egy általa 15 éve kifejlesztett és több tucatszor sikeresen alkalmazott eljárással, de egyelőre nem tudni, a francia kollégái élnek-e ezzel a lehetőséggel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.