Titkolnak valamit a szakemberek?

Lassan 48 órája hallgatnak Schumacher orvosai

Bizonyára nem így képzelte el Michael Schumacher családja az egykori autóversenyző 45. születésnapját, és a rajongók is biztató, mintsem gratuláló üzeneteket küldenek - de a legrosszabb az immár 2 napja tartó hallgatás.

2014.01.03 11:00ma.hu

Pontosan 48 órája nem adtak újabb tájékoztatást Michael Schumacher orvosai az öt nappal ezelőtt súlyos balesetet szenvedett exautóversenyző állapotáról, így a szerda délelőtti sajtótájékoztató óta mindössze abban lehetünk biztosak, hogy Schumi állapotában nem állt be semmilyen jelentős változás. Csütörtökön a hétszeres világbajnok menedzsere is mindössze annyit mondott: nem látja értelmét egy újabb sajtótájékoztatónak, hisz nem mondhatna senki mást, mint egy nappal korábban.

A CNN riportere, Saskya Vandoorne ugyanakkor úgy tudja - és erről a Twitteren tett közzé egy rövid bejegyzést -, hogy helyi idő szerint fél 10-kor a családtagok friss híreket kaptak az orvosoktól, így most mindenki abban reménykedik, hogy rövidesen a sajtót is tájékoztatják erről.

A baleset helyszíne (Fotó: MTI)

Michael Schumacher, aki ma, január 3-án tölti be 45. évét, december 29-én szenvedett balesetet síelés közben, amikor egy kiálló szikla miatt felbukott és fejét egy másik sziklába ütötte. A rajta lévő bukósisak sem védhette meg a kis híján végzetessé vált agysérüléstől. A német Bild című lap úgy tudja, Schumi a baráti társaságban lévő gyerekekre felügyelt, a csapat mögött haladt, és azután tért le a kijelölt pályáról, miután az egyik elesett kislányt felsegítette.

A hétszeres világbajnok még tudatánál volt, amikor elindultak vele a kórházba, ám mire a moutiers-i egészségügyi központból átszállították a grenoble-i kórházba, már kómában volt. Két életmentő agyműtétet hajtottak rajta eddig végre, ám azt még csak megjósolni sem lehet, hogy ha magához tér, milyen állapotban lesz, mennyire súlyosan károsodott az agya. A további károsodás elkerülése érdekében egy magyar professzor, Csókay András is felajánlotta a segítségét egy általa 15 éve kifejlesztett és több tucatszor sikeresen alkalmazott eljárással, de egyelőre nem tudni, a francia kollégái élnek-e ezzel a lehetőséggel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.