Nincs panasz

McLaren: elégedettek Perezzel

Jól halad Sergio Perez beilleszkedése a McLarennél, a wokingiak sportigazgatója legalábbis ezt állítja. A Saubertől érkező mexikói tehetség már most jó kapcsolatot ápol a brit istálló mérnökeivel, a vezetőkre pedig jó benyomást tett.

2013.01.18 18:09ma.hu

Az elmúlt napokban Perez több alkalommal is találkozott a csapat mérnökeivel és szerelőivel, Sam Michael sportigazgató pedig elárulta, új pilótájuk eddigi hozzáállására semmi panaszuk nem lehet.

"Checóra semmi panaszunk nem lehet, remek srácot ismertünk meg a személyében" – mondta a szakember az Autosport című brit szaklapnak. "Szerény és tisztelettudó jövőbeli eredményeit illetően, de azt is tudja, hogy sokat kell tanulnia világbajnok csapattársától, Jenson Buttontől. Mindezek ellenére megfelelő az önbizalma és az egója is, ezek pedig minden győztesben ott vannak – remek egyensúlyt talált e két tulajdonsága között.”

Michael kiemelte, a harmadik Forma-1-es idényére készülő Perez meghallgatta a mérnököket, de saját elképzeléseit is megosztotta a szakemberekkel.

"A versenyzőnek alkalmazkodnia kell munkamódszereivel, hiszen a legjobb teljesítményt akarja kihozni magából és a csapatból is. Checo rengeteg időt töltött el velünk azzal, hogy csak megfigyelje, miképpen dolgozunk, de sokkal fontosabb, hogy a dolgok miértjére is kereste a választ. Folyamatosan tanul, nagy az önbizalma és ez tetszik benne. Egy jó versenyző azt kérdezi: 'miért? '. És ő pont így tett."

A McLarennél minden a tervek szerint halad, az új autó bemutatójának időpontját már régebb óta tudni lehet. A gyárban minden a legnagyobb rendben van, Button és Perez készül a szimulátorral, míg a mérnökök és a szerelők az autó tökéletesítésén dolgoznak.

Nem lehet előre megjósolni, hogy Perez miként fog szerepelni első mclarenes évében, de a fogadási tippek alapján előbb fog futamgyőzelmet aratni, mint a Mercedeshez távozó Lewis Hamilton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.