FW35

Nem lesz lépcsős a Williams orra

Valtteri Bottas, a grove-iak újonc versenyzője elárulta, az új Williamsnek - amely az FW35-ös nevet kapta - nem lesz lépcsős kialakítású az eleje. A finn pilóta sok információt nem osztott meg, de elárulta, nagy átalakításon nem esett át az autó az előző szezonhoz képest.

2013.01.10 01:59ma.hu

Ez sokak számára pozitívum, hiszen így esztétikailag is szebben néz majd ki az autó. A lépcsős orr kialakítása mellett azért döntött a Forma-1-es mezőny többsége, mivel a 2012-es szabályok értelmében változtatni kellett annak magasságán. Az új évben ismét lesznek módosítások, melyek közül egy lehetővé teszi azt, hogy ezt a „kacsacsőrt” eltüntessék a csapatok.

"Amennyire jelenleg látszik, az idei autó nagyban fog hasonlítani a tavalyira" – mondta Bottas, a Williams debütálni készülő újonca. "Az új szabályok lehetővé tették, hogy a lépcsős orr részt kiegyenesítsük – ez a legnagyobb változtatás. Az új modell a tavalyi továbbfejlesztett verziója, és leginkább az aerodinamikai részén történtek újítások. Arra törekedtünk, hogy a kanyarokba agresszívabban tudjunk megérkezni."

Az FW35-ös már biztosan ott lesz a február 5-e és 8-a között megrendezésre kerülő teszten Jerezben. Azt egyelőre még Bottas sem tudja, ő vagy csapattársa, Pastor Maldonado fogja először vezetni az új betontorpedót, azt viszont elárulta egy finn televíziónak, hogy mind a ketten hat-hat napot tesztelik majd az autót a szezon kezdete előtt.

Ami Maldonadót illeti, a venezuelai tehetség nem fog megváltozni, jelenlegi agresszív versenyzési stílusával tökéletesen elégedett.

"Igen, voltak már ütközéseim, nem csak most, a múltban is" – idézi a Marca a 2012-es Spanyol Nagydíj győztesét. "Azonban én minden kategóriában bajnok lettem, ahol elindultam. Ha a házam folyosójában sétálok, mindig megcsodálom a sok trófeát és arra gondolok, hogy ugyanúgy kell folytatnom a dolgokat, ahogy eddig tettem."

Maldonado szerint évről évre javul a teljesítménye, és a csapat autója is egyre versenyképesebb, ennek megfelelően pedig az idei szezontól is nagy dolgokat vár a pilóta: a netes fogadás piacain azonban még nem szerepel az egyéni világbajnoki címre esélyes versenyzők között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.