Egyensúly

Lotus: "Pilótákat akarunk, nem robotokat!"

Gerard Lopez, a Lotus Forma-1-es csapatának tulajdonosa szerint ha mindent megtesznek azért, hogy pilótáik a lehető legjobb körülmények között készüljenek fel a versenyekre, akkor az eredmények is jönni fognak - erre jó példa Kimi Räikkönen teljesítménye a mögöttünk hagyott szezonból.

2013.01.07 19:43ma.hu

Nem túlzás ha azt állítjuk, a 2012-es idény egyik meglepetéseredményét a Lotus szállította azzal, hogy több ízben is a dobogón végzett valamelyik pilótája. A habot a tortán Räikkönen futamgyőzelme jelentette az Abu Dhabi Nagydíjon, illetve az, hogy a 2007-es szezon világbajnoka az egyéni összetett harmadik helyén zárt a szezon végén Sebastian Vettel és Fernando Alonso mögött.

"Mindenki, aki korábban arról motyogott, hogy ő már nem elég motivált, most azt mondogatja, még mindig a régi" − mondta Lopez a Gazzetta dello Sportnak. "Ez szórakoztat engem. Tudtam, hogy így fog végződni a dolog. Räikkönen kemény munkával egészítette ki tehetségét, és ennek meg is lett az eredménye."

Az olasz lap munkatársa ezt követően arra volt kíváncsi, valóban a Lotustól kapott"szabadságnak" köszönhető-e az, hogy Räikkönen ilyen jól teljesített. Mint ismert, a finnek 2012-ben jóval kevesebb szponzori tevékenysége volt, mint korábbi csapatainál a Forma-1-ben.

"Ez nem csak a szabadságról szólt" - folytatta Lopez. "Räikkönen megtalálta a lehető legjobb egyensúlyt. Hogy az irányításunk alatt tartjuk-e? Álmaimban sem. Minden héten beszélek vele, lelkes és fel van töltődve. Pilótákat akarok, nem robotokat."

Ennek tükrében Lopez másik versenyzője, Romain Grosjean mellett is kitart. A francia rengeteg kritikát kapott azért, mert számos versenybalesetet okozott már a futamok elején, de a tulajdonos kitart az időmérőkön kiválóan szereplő pilóta mellett.

"Az ő büntetését kicsit felfújták, hiszen volt négy olyan versenyző a mezőnyben, akik több gondot okoztak nála, mégsem részesültek semmilyen megrovásban. Mindig megmutatta, hogy mennyire gyors, és idén sokat várok tőle" − zárta mondandóját Lopez.

Az online fogadás piacain Räikkönen jelenleg az esélyesek között szerepel a vb-címért folytatott harcban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.