Bizakodhatunk?

Pic szerint nem lesz nyomás a Caterhamen

A Caterham nemrégiben szerződtetett tehetsége, Charles Pic szerint nem lesz nyomás az istállón a 2013-as évben. Ugyan Cyril Abiteboul, a leafieldi csapat főnöke jövőre már a pontokért szeretne harcolni, Pic szerint nem ez lesz az első számú küldetésük: a francia továbbra is a tudatos fejlődésben bízik, így ha nem jönne össze a pontszerzés, akkor sem lenne szomorú.

2012.12.31 18:56ma.hu

„A Caterham mindig is első volt a három leggyengébb csapat közötti rangsorban a Forma-1-ben, így az eddig elért teljesítményük szerintem bizakodásra adhat okot” – mondta Pic, aki a mögöttünk hagyott szezonban még a Marussiában pallérozódott. „Természetesen a következő évben is szeretnénk előrébb lépni, de nem lesz rajtunk nagyobb nyomás emaitt. Tisztában vagyunk a céljainkkal, és szerintem ez a legfontosabb dolog.”

Pic nagy potenciált lát a Caterhamben, ebben 100 százalékig biztos a francia. Ehhez csupán annyit kell tennie az istálló összes tagjának, hogy keményen dolgozzon a következő hetekben, így az első tesztekre már egy jó versenyautóval érkezhetnek meg.

A 22 éves pilóta egy plusz egyéves szerződést kötött a leafieldiekkel, és nagyon örült annak, hogy lehetőséget kapott a Caterhamtől.

„Nagyon boldog vagyok, hogy viszonylag hosszú ideig dolgozhatok majd együtt a csapat szerelőivel, ugyanakkor a szerződés miatt nem fogok hátradőlni, továbbra is keményen fogok készülni minden egyes versenyre. Vannak egyéni céljaim, ahogy a csapatnak is, így mind a ketten a lehető legtöbbet akarunk egymásnak segíteni, és ezen nem változtat az, hogy most egy vagy kétéves szerződést írtunk alá.”

Pic egyelőre egyedüli pilóta a Caterhamnél, hiszen csapattársát még nem nevezte meg az istálló vezetősége. Valószínűleg sem Vitaly Petrov, sem pedig Heikki Kovalainen nem marad.

Távozott viszont Steve Nielsen, aki a maláj színekben induló istállónál a sportigazgató volt – írja az Autosport. Később a Caterham megerősítette a hírt, és a szakember január közepéig marad a csapatnál. Távozásának okáról egyelőre nem sokat tudni, de a brit szaklap egyik közeli forrása szerint Nielsen egy másik istállónál fog dolgozni a jövőben.

A fogadás piacain található oddsok alapján a Caterham valószínűleg jövőre is csak a mezőny hátsó felében foglal majd helyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.