Vettel csupán 2. lett

A csapatfőnökök Alonsót választották a Forma-1 idei legjobbjának

A világbajnoki címét megvédő német Sebastian Vettellel szemben a második helyen végző spanyol Fernando Alonsót választották az idei szezon legjobbjának a Forma-1-es csapatfőnökök.

2012.12.13 20:09MTI

A brit Autosport című magazin arra kérte az istállók vezetőit, hogy állítsanak össze egy tízes listát a versenyzőkből, ezeken az első helyezett - hasonlóan a futamokhoz - 25, az utolsó pedig 1 pontot kapott. Ezek alapján a Ferrarit erősítő Alonso 269 ponttal végzett az élen, míg a Red Bull pilótájának, Vettelnek 198 pontjával ezúttal meg kellett elégednie a második pozícióval. 

A pályán a 25 éves Vettel nyert - s ezzel a F1 történetének legfiatalabb háromszoros világbajnoka lett -, a második Alonso három ponttal maradt el tőle. A csapatfőnökök szavazatait nem hozták nyilvánosságra, a magazin azonban annyit közölt, hogy a 12 szavazó közül nyolc a kétszeres vb-győztes (2005, 2006) spanyol versenyzőt tette az első helyre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.