Pedro de la Rosa a tesztpilóta

Február elsején mutatja be új autóját a Ferrari

Február elsején Maranellóban mutatja be az idei évre tervezett versenyautóját a Forma-1-es Ferrari.

2013.01.16 13:26MTI

Szerdán azt is bejelentették, hogy leszerződtették a rutinos spanyol Pedro de la Rosát tesztpilótának. A 41 éves De la Rosa az előző szezonban annak a HRT-nek a versenyzője volt, amely az idei nevezési listán anyagi okokból már nem szerepel, korábban pedig nyolc szezonon keresztül a McLaren tesztpilótájaként dolgozott. 

A Ferrari a szintén spanyol Marc Genét is alkalmazza úgynevezett fejlesztő pilótaként, a Forma-1-ben 1999-ben debütáló De la Rosa feladata elsősorban a szimulátoros vezetés lesz. A márciusban kezdődő szezon előtti első tesztre február 5-től lesz lehetőség a spanyolországi Jerezben. A Ferrari két versenypilótája változatlanul a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso és a brazil Felipe Massa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.