A férfi előbb hízik, ha nem törődnek vele

5 csúnya dolog, amivel stresszbe űzöd a pasidat!

Amikor a férfiak úgy érzik, igazságtalanul bánik velük a párjuk, vagy éppenséggel nem bánik velük sehogy, elkezdenek hízni - mivel űzi a nő stresszbe a pasit, és hogyan lehet ezt elkerülni?

2011.06.15 10:50ma.hu

Egy, a Purdue egyetemen végzett friss tanulmány szerint azok a férfiak, akik igazságtalannak érzik a velük való bánásmódot, több kilót szednek fel rövid idő alatt, mint a nők hasonló helyzetekben.

A kutatók szerint kövérré teszi őket a stressz, ami abból ered, milyen a viszony éppen a kedvesükkel. Az ételhez menekülnek a megszokott, de hirtelen elveszített kényelem-érzésért.

Íme 5 dolog, amit a nő el tud követni, hogy a pasi rosszul érezze magát és aggodalmaskodni kezdjen, és mit lehet tenni, hogy a kellemetlen szituáció ne alakuljon ki.

1. Haragtartás

Azok az emberek, akiknek a partnere gyorsabban túllép a vitákon, nagyobb elégedettséget éreznek a kapcsolatukban - vélik a kutatók. Sajnos ennek ellenkezője is igaz: ha sokáig haragot tartunk és ez a következő napjainkra, heteinkre is kihat, akkor is, ha a vitát lényegében lezártuk és a kérdést megoldottuk, a férfi boldogtalanná válik a kapcsolatban.

Mit tehetünk? Ha vitánk támad, koncentráljunk csak a kérdéses problémára, ne hánytorgassuk fel a múltbeli sérelmeket, a mostani helyzethez egykori szituációkat, amelyek lényegében nem tartoznak a tárgyhoz. Kerüljük azokat a szavakat, hogy "te mindig...", "te soha...", mint például a "te sosem akarsz az én barátaimmal lenni", "te mindig elfelejted levinni a kukát!".

2. Ultimátumok

A veszekedés sosem vicces dolog, de az ultimátumokba torkolló vitáknál kevés dolgot utál jobban egy férfi. A Baylor egyetem kutatói szerint a mód, ahogyan egy személy értékeli a párja érzéseit egy vita során, jelzi, hogyan is érez valójában. Amikor a nő kritikus, ellenséges, vádaskodó, ellenőrizgető - a férfi ezt fenyegetésként érzékeli, és fokozott stresszel reagál rá.

A nő, aki ultimátumot ad, dominánsként tűnik fel a kapcsolatban - a férfi pedig - feltéve, ha nem szeretné felfüggeszteni a kapcsolatot -, hirtelen erőtlennek és dühösnek érzi magát.

Mit tehetünk? A vita során inkább azt emeljük ki, milyen hatással van ránk a másik viselkedése, mi az, amit nem esik jól, ami miatt megbántódtunk. Például ezzel a kezdéssel: "úgy érzem, nem törődtél velem, amikor..." Jobb, ha felhívjuk a figyelmét a hibájára, és tudatosítjuk azt, hogy önként javíthasson rajta. Sokkal rosszabb, amikor ezt kötelességként fogja fel.

3. Hideg és rideg

A kapcsolatban élőket nagyon rosszul érinti, ha a párjuk hideggé és hallgataggá, távolságtartóvá válik. Az ilyesmi hatására a férfi elhagyatottnak, elhanyagoltnak, nyomorultnak érzi magát, ami szintén fokozott stresszhez vezet.

Mit tehetünk? Ha olyan típusok vagyunk, akinek szüksége van a feje kitisztulására, mielőtt egy komoly beszélgetésre leül a párjával, mondjuk ezt meg neki is. Szükségünk van egy kis szusszanásra, pihenőre - meg is határozhatjuk, mennyi időt kérünk. Majd ígérjük meg, hogy ez után megvitatjuk a problémát.

4. Hol lent, hol fent

Meglepetésre a férfiakról kiderült, jobban megviseli őket a kapcsolatbeli "hinta-palinta", mint a nőket - jobb és rosszabb időszakok mindig lehetnek egy szerelemben.

A hölgyek azonban sokkal könnyebben kibeszélik gondjaikat a barátnőkkel, a pasikra ez kevésbé jellemző. Intim témákat nem szívesen vitatnak meg a barátokkal, ellenben megviseli őket, hogy kétségeiket, kérdéseiket nincs kivel megosztaniuk.

Mit tehetünk? Gondolkozzunk, mielőtt valami butaságot, igazságtalanságot a pasi fejéhez vágunk. Különösen, ha a feszültségünk oka nem ő, hanem a munkahelyünk vagy bármi egyéb. Ne rajta vezessük le, mert nem fogja érteni, ő tett-e valami rosszat. Nagyon megbánthatjuk, pedig végső soron semmi ok nem volt erre.

5. Túlságosan laza

Ha valaki túlzottan a másikra szorulót játssza a kapcsolatában, az visszarettentő lehet - ugyanígy azonban az is, ha a nő a túl lazát adja elő. Kutatók szerint a kapcsolatokban rendszerint vita lesz abból, ha az egyik fél másként értelmezi az elkötelezettség szintjét, mint a másik.

Igaz, hogy nem kell a randizás elején sms-hegyeket írni a pasinak, de ennek ellenkezője is ellenszenvet válthat ki: ha teljesen úgy teszünk, mintha nem érdekelne bennünket.

Mit tehetünk? Kerüljük a játszadozást, különösen, ha komolyan gondoljuk a kapcsolatot. Ha a dolgok jól működnek, és őszinték akarunk lenni, semmi szükség taktikázásra.

Legyen mindkettőnknek olykor külön programja - de azért túlzásba se vigyük. Attól, hogy a nagyon önállót játsszuk, nem leszünk érdekesebbek a pasi számára. Sőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.