Néha nagyon nem helyes, amit a férfiak gondolnak!

Makacs szextévhitek - 6 hiba, amit a pasik elkövetnek az ágyban!

A férfiak nagy része úgy gondolja, mindent tud a szexről, amit érdemes tudnia - az erotikus enciklopédia azonban, amelyet a fejükben hordanak, olykor meglehetősen hiányos.

2011.06.10 10:50ma.hu

Fájó igazság, de tökéletesek aligha lehetünk az ágyban: azt gondoljuk, mindent a legjobban csinálunk, pedig valójában alapvető hibákat is elkövetünk. Legfeljebb nem derül ki.

A hölgyek szexualitásáról sok esetben téves gondolataik vannak, amelyek könnyen hibákhoz vezetnek a szexben. De lássuk, mik lehetnek ezek. A férfiak hajlamosak mintákat venni például a pornófilmekből, amelyekről tudjuk, sok közük nincs a valósághoz.

A tapasztalat többet segíthet, de az is igaz, hogy a nők közül sokan szégyenlősek beszélni a szexről és arról, mi hogyan esne jól nekik. Tristan Taormino és Lou Paget szexuálpszichológusok szerint van néhány alapvető hiba, amelyet a férfiak elkövetnek a nőkkel szemben.

1. "Tudom, hogy ő mit akar"

A férfiak sokszor úgy gondolják, tudják, mit kell csinálni egy nővel, mert arra alapoznak, hogyan történt a szex a többiekkel. Azt azonban nem árt tudni, hogy a nők nem egyformák. Ami az egyiknél működött, nem biztos, hogy beválik a másiknál is.

Ha meg is van a "repertoár", amit az ágyban "előadunk", lehetséges, hogy be kell vetni más technikákat is. És ez nemcsak a szexre vonatkozik, hanem persze a párkapcsolatra is. Vannak nők, akik nagyon lazák az ágyban, mások nehezen engedik el magukat, a többiek pedig a két véglet között vannak - mondja Paget.

2. "Mindenem megvan, ami neki kell"

Vannak nők, akik nem érnek el orgazmust egy bizonyos gyorsaság alatt - de ilyen vibrációt kevés ujj vagy nyelv képes előidézni. A férfi azt gondolja: valami nagyon nincs jól, ha egy nőnek vibrátorra van szüksége. Taormino szerint azok a nők, akik számára a vibrátor az egyetlen mód, hogy elérjék azt a fokú orgazmust, nincsenek letörve ettől.

Tekintsük a vibrátort egy asszisztensnek, és nem olyasminek, ami a helyünkre pályázik. Sok pár együtt használja a vibrátort, és remek kiegészítő lehet.

3. "A szex ugyanazt jelenti a nőnek, mint nekem"

Paget szerint igen nagy egyet nem értés van a nők és a férfiak között abban, hogyan jó a szex számukra. Amikor egy férfi szexuális kapcsolatot létesít a nővel, számára egyértelmű, hogy a pénisz hüvelybe vezetésével eléri az orgazmust, és elképzelhetetlen számára, a nő miért nem érzi ugyanezt.

Csakhogy a nők többségénél a hüvely belseje kevésbé érzékeny, mint a nemi szerv külső részei. Sőt, a mély behatolás sok esetben kifejezetten kellemetlen, és ha a hímvessző túl hosszú, sok nő érezheti úgy, mintha a gyomrát ütögetnék. Nemhogy nem kellemes, de émelyítő is - teszi hozzá Paget.

4. A nők anatómiája

A férfiak nagy része úgy véli, tisztában van a nők anatómiájával. Tudja, mi a klitorisz (csikló) és hol van. Ez azonban nem jelenti azt, hogy érti is a jelentőségét. 30 évvel ezelőtt, a szexuális forradalom kezdetekor a legolvasottabb könyvek közé tartozott egy amerikai szerző műve a szex élvezetéről, amely kiemelte a klitorisz fontosságát.

Ennek ellenére a hiedelem arról, hogy egy nő elélvezhet csak a vaginális közösüléstől, makacsul fennmaradt. Taormino azt mondja: máig kap leveleket emberektől, amelyek arról szólnak: "a feleségem nem éri el az orgazmust a csikló izgatása nélkül - kérem segítsen!" A szakértő azonban ezekre annyit szokott válaszolni: "Oké. Mi a probléma?" A nők többségénél ugyanis ez nem is történik meg.

A férfiak egy része nem is tudja, hogyan kellene érinteni a nőt, és mennyire érzékeny a csikló. A legjobb módja megkérdezni magát a nőt, hogyan esik jól neki az izgatás.

5. Az igazi izgalom

A pasik számára a biztos izgalom jele a nedvesség, amelynek hatására könnyűvé válik a behatolás. Ha azonban nem érzik ezt a nőn, aggodalmaskodni kezdenek.

Taormino szerint egy mítosz, hogy egy nő csak akkor izgult fel, ha nedves.
Nem feltétlenül. Bizonyos nőknél ez jobban érzékelhető. De a nedvesség foka akár naponta is változhat. A stressz és bizonyos gyógyszerek szedése is befolyással lehet erre.

6. Hallgatni arany?


A férfiak úgy gondolják, szex közben nem kell beszélni - azonban hasznos, ha arról van szó, mit hogyan csináljunk az ágyban. Az instrukciókat mindkét fél igényelheti, bátorító mozdulatok helyett az "én így szeretem" vagy "nekem ez esne jól" sokkal célravezetőbb lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.