A pasik először a szemet és szájat vizslatják...

Ami tetszik és amin nevet: mit gondol a sminkünkről a férfi?

Arra a kérdésre, a nő szeme, avagy szája fogja-e meg először a pasit, amikor ránéz, a férfiak nem adtak túl meglepő választ. Hogyan tegyük magunkat még vonzóbbá?

2011.04.04 14:30ma.hu

A pasik többsége először a nő szemét, aztán a száját nézi, ha vele szembe jön az utcán - derült ki egy felmérésből, melyet a Cosmopolitan 100 férfi megkérdezése alapján végzett. 81 százalékukat a hölgy szeme, 19 százalékukat a szája fogja meg először.

Sötét vonal

A férfiak többségének az tetszett legjobban, ha a szem alja fekete vonallal van kihúzva. Az úgynevezett "füstös szem" vonzza tehát leginkább a tekintetet.

A feketével kihúzás önmagában nem elég, egy hozzá illő, és a rajtunk lévő színekkel harmonizáló szemhéjport is alkalmazzunk. A szem nagyobbnak, kifejezőbbnek tűnik, ez benne a varázslat...

Szempillaspirál

Egy jó szempillaspirál hatása legalább annyit ér, mint ha gondosan kihúzogatjuk a szemünket. Sőt, nehezebben maszatolódik el, ha vízálló, és nem állunk neki dörgölni a szemünket.

A műszempillát inkább felejtsük el! A pasik jó része nem szereti, ha valakin virítanak a mű dolgok, az egyszerűbb, de mutatós megoldások hívei. Nem a hamis dolgokra kíváncsiak rajtunk, hanem a valódi kinézetünkre és valódi énünkre.

A mennyiség számít...

Vannak lányok, akik alapozó nélkül ki sem lépnek az utcára. Ez még rendben is lenne, de amikor az alapozó olyan sok, hogy kiválóan illene rá a "vakolat" kifejezés, nem ártana újragondolni a dolgot. Sokkal nőiesebb, ha valaki csak kevés alapozót, diszkrétebb sminket hord, mely természetes szépségét engedi láttatni.

Apró részletek

A hölgyek általában több figyelmet szentelnek apró részleteknek, mint a férfiak: egy kis folt, egy pici pattanás rögtön feltűnik nekik, és stresszelnek miatta. A pasik azonban az egész nőt figyelik, és ha ránéznek, elismerően nyugtázzák, milyen dögös. Az apróságokat észre sem veszik...

Egy kis arcpír

Figyelemfelhívó és vonzó, ha valakinek kissé pirospozsgás az arca. A pasiknak tetszik - persze nem kell a pirosítót túlzásba vinni, éppen csak annyi legyen, amennyi szükséges, és egy kicsit feldobja az arcszínt.

A pasik és a vad ajakrúzs...


Bármilyen furcsa is, a férfiak nemigen vannak oda a vad színű rúzsokért. Első gondolatuk ugyanis sokszor az, vajon átragad-e majd rájuk ez a szín, ha az adott hölggyel csókot váltanak. Egy visszafogottabb, a ruhánkkal is harmonizáló szín sokkal jobb választás lehet, és nagyon szexi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.