Otthoni wellness óráról órára

Kapcsolj ki! Kényeztető tippek egész napra

Minden nőnek megjár egy olyan nap, amikor csak magával foglalkozik és ellazul. Összeállítottunk neked egy napi programot, tippeket és ötleteket adunk arra, hogy tested és lelked kikapcsolódjon.

2011.02.02 13:00ma.hu

Már reggel érdemes ráhangolódni a spa-napunkra és olyan tevékenységekkel kezdeni, melyek megalapozzák a nyugalmunkat és kiegyensúlyozottságunkat.

Ébredés után egy alapos arcmosással indíthatunk, majd jöhet a bőséges és finom reggeli.

A reggelit egy ilyen napon akár az ágyban is elfogyaszthatjuk, a lényeg, hogy azt tedd, ami jól esik.

A reggelid álljon frissen facsart gyümölcs és zöldség léből, teljes kiőrlésű péksüteményből, finom sajtokból és még egy kis édeset is megengedhetsz magadnak.

A délelőttöt áldozd bátran a szépségednek!

A fürdőszobában teremts nyugodt és kellemes hangulatot, használj illatokat és persze gyújts sok gyertyát! Fokozhatja a hangulatot néhány virág és jó zene.


A szépségápolás részeként engedj vizet a kádba és vegyél egy aromafürdőt. A sok hab és illatos habfürdő kellemesen ellazít, a kádban pedig elvégezheted az apróbb simításokat magadon.

Mosd meg a hajad, borotváld le a lábad, radírozd le az arcod.

A kádból kiszállva törődj kicsit elhanyagolt tincseiddel. Először is alaposan fésüld ki a hajad, majd tegyél rá valami hatékony pakolást.

Ezt elkészítheted otthon is, de nagyon klassz pakolásokat vehetsz a drogériákban is. A végére hagyd a hajformázást!

Ezután következhet az ebédfőzés.

Javasoljuk, hogy valami könnyű ebédet készíts magadnak, a főzés közben pedig akár egy pohár bort is megihatsz. Süss egy kis halat, vagy csirkét, készíts egy laktató és egészséges salátát.

Délután pedig következzen egy kis masszázs!

Keress egy finom, illatos olajat, a tenyeredet olajozd be vele és dörzsölgesd, nyomogasd át gyengéden a testtájaidat. Estefelé ha van, kedved jógázz vagy meditálj, olvasgass, hallgass zenét vagy aludj egy keveset.

5 óra körül pedig jöhet egy kis teázás. Készíts egy nyugtató hatású teát, amit kedved szerint ízesíthetsz. Javasoljuk a hársfateát, vagy a citromfű teát, ami mézzel és friss citrommal nagyon jól eshet.

Egy könnyű vacsora után pedig irány az ágy! Ilyenkor egy jó film vagy egy jó könyv remek lezárása lehet az estének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.