Elég, ha csak erre figyelünk...

Csodákra képes a 3 órás diéta?

A három bűvös szám, de ki gondolta volna, hogy a diétánál is elég erre koncentrálni?

2010.12.10 15:49napidoktor.hu

Az ötlet Jorge Cruise, fitness újságírótól származik.

Az ő meglátása szerint nem az alacsony szénhidrát tartalmú diétától lehet karcsúsodni. Sőt némi nyalakodás a csokis falatok között megengedett. A lényeg az időzítés és nem az étel. Tehát a formás idomok eléréséhez csupán három aranyszabályt kell követnünk.

Reggeli az ébredéstől számított három órán belül, majd ettől kezdve három óránként ismét szabad falatozni, kivéve a lefekvést megelőző három órát.

A hármas szabályok szabályozzák az anyagcserét. Cruise szerint, akik követik a diétáját, azoknak a szervezete gyorsabban tudja elégetni a kalóriákat, így energikusabbakká válnak és az étvágyuk is csökken.

Egyelőre azonban nincs egyetértés a szakértők között, hogy a Cruise által javasolt öt-hat étkezés jobban javítja-e az anyagcserét, mint az általunk megszokott reggeli-ebéd-vacsora.

Mit ehetünk?

Mivel az időzítésen van a hangsúly, így a mit fogyasszunk kérdés kevésbé lényeges a három órás diétánál.

Tehát azok, akik nehezen tudják betartani a szigorú szabályokon alapuló fogyókúrákat, kifejezetten örülhetnek ennek a nézetnek. Hiszen sokunknak könnyebb pár órát várni egy finom falat kedvéért, mint teljesen lemondani róla.

Tulajdonképpen semmitől sem kell elzárkóznunk, viszont a mennyiségekre oda kell figyelni. Együnk változatosan és mindenből egy keveset. Ha fehérjéről van szó, számításba jöhet a hal, tojás, csirke és a sajt is.

A zsíroknál törekedjünk arra, hogy maximum egy picit használjunk többet egy teáskanálnyinál.

A szénhidrátra sem kell nemet mondanunk, persze csak bizonyos keretek között. Végül pedig nagyon fontos, hogy minden étkezésénél fogyasszunk zöldséget és gyümölcsöt.

Mértékletesség és időzítés

Tehát nincsenek „rossz” ételek, csak rosszul összeállított étrend. Minden étkezésnél átlagosan 400 kalória vihető a szervezetbe, viszont kedvünkre válogathatunk az étlapról. Mivel az egyensúly megtartása a legfontosabb, ezért mi magunk is szabályozhatjuk a kalória bevitelt.

Ha a reggelink és a tízóraink kisebb mennyiségű volt, bátran megemelhetjük a számokat az ebéd közben. Összességében viszont nem szabad túllépnünk a megengedett kalóriamennyiséget és mindig be kell tartanunk a hármas szabályokat.

Mit eredményez?

A három órás diétával az egyes étkezésekkor folyamatosan újraindítjuk a szervezet anyagcseréjét.

Emiatt két hét után már észlelhetjük a laposabb pocakot, anélkül, hogy az izomzatunk csökkenne. Egyszerűen azért, mert a folyamatos anyagcsere, folyamatos zsírvesztéssel jár.

Elgondolkodtató

Valószínűleg kevés olyan diéta létezik, amely minden embernek megfelelő. Túlságosan eltérő az életritmusunk, így a szervezetünk működése is.

A három órás diétát elemző kutatók kiemelik, hogy nem mindenki képes minden három órában enni, illetve sokan már a folyamatos étkezés gondolatától kövérebbnek érzik magunkat.

Vagyis, ha idegenkedünk a Cruise által vázolt diétától, érdemesebb egy számunkra szimpatikusabbat választani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.