Terjeszti a herpeszt, gonorrheát vagy clamidiát is

Az orális szex veszélyei

Az orális szex a fiatalok körében különösen kedvelt, hiszen ezzel a módszerrel nem veszíti el a lány a szüzességét - legalábbis fizikai értelemben nem -, nem esik teherbe, sőt még az óvszer, vagy a fogamzásgátló dobozát sem kell rejtegetni a szülők elől.

2010.08.19 18:19medipress.hu

De mint minden szexuális tevékenységnél, itt is védekezni kell a különböző nemi betegségek ellen. Kevesen tudják, hogy orális szex közben teherbe esni ugyan lehetetlen, de a HIV fertőzést bizony el lehet kapni. Nehezebben, mint egy valódi közösülés esetén, mert a nyál sajátos összetétele miatt a vírus elpusztul, de természetesen ez nem nyújt 100 százalékos biztonságot.

Az orális szex tehát a HIV fertőzést illetően biztonságosabb, mint a vaginális vagy az anális szex, de más nemibetegségek könnyedén átadhatóak. Ilyen betegségek például a herpesz, a gonorrhea vagy a clamidia. Ismeretlen partner esetén javasolt orális szex közben is gumióvszert használni, illete vannak olyan körülmények, amelyek felmerülésénél jobb, ha elkerüljük a szexuális érintkezésnek ezt a fajtáját, mert könnyebben elkaphatunk fertőzéseket. Ilyen például, ha fogmosás után fogínyvérzést tapasztalunk, ha fogínybetegségünk van vagy ha a száj nyálkahártyája sérült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.