Tippek a jó orális szexhez

69 - póz kísérletezőknek és gyakorlott szeretőknek

Kevés olyan felnőtt van, aki ne próbálta volna ki a 69-es pózt és kevés olyan ember van, aki hasonlóan vélekedik erről a pozitúráról.

2009.08.16 07:50ma.hu

A 69-es póznak megvannak a maga előnyei és természetesen a hátrányai is, ezért fordulhatott elő, hogy a megítélése nagyon változatos. Javasoljuk akár próbáltad a pozitúrát, akár nem fogadj meg pár jó tanácsot tőlük, kezd el kipróbálni, vagy fedezd fel újra ennek a felállásnak a szépségeit. Amennyiben a tippek megfogadása után is úgy véled, hogy nem tartozol a 69-esek táborába, úgy sem kell elkeseredni, hisz végtelen az élvezhető szexuális pozíciók száma. 

A 69-es pózt nem jó előre betervezni és lezsírozni a partnerrel, hiszen elég kiábrándító, amikor megbeszélitek, hogy ma ennek a póznak hódoltok, majd egymás fejére ültök, vagy hajoltok. A 69-re is rá kell hangolódni kellemes előjátékkal és van úgy, hogy egy szimplának tűnő orális szex kezdetéből alakul ki a pozitúra. Általában a 69-es pozitúra felvétele akkor a legédesebb, mikor a hölgy ráhangolódik arra, hogy partnerét orálisan izgatja, azonban a férfi partner nem elégszik meg azzal, hogy csak ő élvezze ezen örömöket. 

Amennyiben ezt a pozíciót még soha nem próbáltátok partnereddel úgy nem árt ügyelni arra, hogy ne menjen át horrorba a szeretkezés, azaz az élvezetek közepén is figyelni kell arra, hogy ne legyen fulladásos élmény az orgazmus élménye helyett. A megfelelő távolság megtartása fontos ezen pozitúra kapcsán, ezenkívül a távolság a játszadozást is megkönnyítheti, hiszen a férfi a csiklóval a hüvelynyílással és akár a popsi környékével is könnyedén játszadozhat, ha nem ülsz a fejére és természetesen ez fordítva is igaz.
 
Általában jobb, ha a hölgy partner van felül, hiszen a férfiakkal könnyen megeshet, hogy annyira belemelegszenek az élvezetekbe, hogy elfeledkeznek arról, hogy nem a hüvelybemeneten fekszenek. A póz megítélése azért ellentmondásos, mert hajlamossá válik mindkét fél arra, hogy vagy hamar eljusson a csúcsra, vagy egyáltalán ne legyen képes eljutni az orgazmusig. 

Azon párok, akik ritkán hódolnak az orális élvezeteknek, azokkal előfordulhat, hogy valamelyik fél pár perc elteltével elélvez, amikor a másik még a célegyenest sem látja. A másik véglet, amikor valaki képtelen megosztani a figyelmét és vagy arra koncentrál, hogy neki legyen jó, vagy arra, hogy partnerének okozzon örömöt. Azon pároknak, akik nem képesek megosztani a figyelmet nem javasoljuk a 69-es pozitúrát.


A póz felvételére azonban két lehetőség van, ami jelentősen megkönnyíti a dolgot. Az alul-felül lévő fajtát azon pároknak javasoljuk, akik már gyakorlottak a 69-es pozitúrában és tudják, hogy miként tudják így megtartani a távolságot úgy, hogy közben mindkettejük számára élvezetes maradjon az együttlét. Arról is megoszlanak a vélemények, hogy melyik praktikusabb, ha a nő van alul, vagy ha a nő van felül. 

Akárhogy is döntötök figyelembe kell venni, hogy mekkora a magasságkülönbség kettőtök között, illetve azt is, hogy mekkora pénisszel rendelkezik a férfi partner. Amennyiben méretes szerszámmal áldott meg titeket a sors, úgy mindenképp ajánlatos, hogy a hölgy legyen felül a fent említett okok miatt. A 69-es pozitúrát azonban fel tudjátok venni oldalról is, ami sokkal kényelmesebb mindkét fél számára és könnyebben lehet koordinálni az izgatás mértékét, mélységét és a magasságkülönbség is könnyebben kiküszöbölhető, ha oldalról közelítitek meg kérdést. 

A kezdőknek mindenképp ezzel a típussal érdemes kezdeni és idővel továbbfejleszteni az alul-felül típusra, hisz az sokkal több technikai készséget igényel mindkét fél részéről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.