Az online ismerkedés miértjei

Boldogság egy kattintásra - e-társkeresők

Az online társkeresés az egyik legdivatosabb módja a pártalálásnak. Ha jobban megnézzük, elektronikus húspiacon érezhetjük magukat.

2010.06.09 07:48sheep - ma.hu

Jellemzésem: Szőke, nagymellű, házias egyedülálló nő. Keresem: szintén szőke, kisportolt, nagyvonalú lovagomat fehér lovon!

Találatok száma: 0. Kérjük próbálkozzon később, rendszerünk óránként frissül!

Az online társkeresés az egyik legdivatosabb módja a pártalálásnak. Ha jobban megnézzük, elektronikus húspiacon érezhetjük magukat.

60 kiló, pipi melle és combja lesz.” – adja le a rendelést a szerelemvadász.

„62 lett. Maradhat?” – kérdezi a társkereső iroda. Hol elfogadjuk a husit, hol nem vagyunk elégedettek a felhozatallal, de azért továbbra is járunk ahhoz a boldogsághenteshez, hisz a világ húspiacán, ki akar magányos vegetáriánus lenni?

Gyors, sallangmentes és olcsó

Gyors, mert néhány rubrika kitöltésével már szörfölhetünk is a tárhelyen. A rendszerben csak egy mail választ el minket a nekünk tetsző személytől.

Sallangmentes, mert rögtön rátérhetünk a tárgyra. Ha valamely regisztrált felhasználó  adatlapja elnyeri tetszésünket, akkor azonnal jelezhetjük neki. Biztosra akarunk menni? Egyszerre több helyen érdeklődhetünk. Ha valahol, nem jönne össze, akkor mehetünk rögvest a másik választottunkhoz. Több gyufát is égethetünk egyszerre, csak nehogy a végén két szék közül a magányba csücsüljünk, mert a befutónk megtudja, hogy másfelé is kacsingatunk.

Olcsó, mert megspórolhatjuk a felesleges italmeghívásokat, a virágküldözgetéseket és a bókoló  sms-ek hadát. Néhány mail váltás után kiderülhet, hogy megéri-e 3D-be helyezni a kapcsolatot.

Trükközni a szerelemmel

Az online társkeresés manapság divatját éli. A személyes találkozó akár jó néhány online beszélgetés után is következhet. Ám nem minden arany, ami fénylik. Sokszor a feltüntetett kép, még csak meg sem egyezik a valósággal vagy egy évekkel azelőtti kerül az adatlapra.

Az első randira rossz fényt vethet, ha az partnerünknek már az első pillanatban csalódnia kell a másik fél őszinteségében. Hiszen, ha valaki kevésbé  tetszetős élőben, mint ahogyan az képen látszik, vagy ahogyan korábban leírta önmagát, akkor könnyen a ”hazudozó” skatulyába zárhatják a füllentőt.

Többre vágynak

Az esetek nagy többségében a társkeresést nehezíti a kínálat gyatrasága, de érdemes elgondolkozni azon, hogy mi van, ha nem a felhozatallal van baj? Lehetünk maximalisták, ám tökéletes ember nincs vagy már régen elkelt. Sokszor felszínesek vagyunk és a külcsín alapján döntünk. Kinézet miatt dönteni magas fokú felszínességre utal. Emlékezzünk arra, hogy nem mindig azt kapjuk, akit a képen látunk. Érdemes ezért elbeszélgetni az interneten a kiszemelt alannyal, majd aztán dönteni a továbblépésről.

Elvárásaink a másikkal szemben nem mindig jogosak. Olykor túlértékeljük magunkat és ezért szeretnénk jobb párt találni. Többre vágyunk, jobbra és szexisebbre. De minél legyen jobb és szebb az illető? Főként magunkhoz mérjük az online adatlapokat. Ami az álomképünknek nem felel meg, azt dobjuk a randipalettáról. Másszunk lejjebb a szerelmi elvárásaink létrájáról egy-két fokot és így bizton nő a kínálat is.

Szem előtt tartott szerelem

Akár független, boldog szinglik vagyunk, akár egyedülálló, magányosak, az e-társkeresők mára mindkét csoport fantáziáját és vágyait kielégíthetik. Igazat mondani, igaz jellemzést adni magunkról esetleg kevesebb rajongót, de hosszú távon biztosabb pártalálást ígér. Online ismerkedni valóban divatos, de ne csak a képernyő előtt, hanem az utcán járva is nyissuk ki szemünket. Lehet, hogy a másik felünk nem az online világból kerül ki, hanem a szomszédban lakik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.