Társkereső oldalon "cseveghetnek"

Ez már vau! Online ismerkedés kutyusoknak

Indiában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kutyáknak szánt online társkereső oldalak.

2009.07.17 11:48ictpress

Leo gyengéd, szeret szőrös játékokkal játszani, halat enni, és egy igazi Casanova az online szerelemben. 3 éves Golden Retriever. Leo egyike annak a több száz kutyának, akiknek a profilját kutyáknak szánt társkereső oldalakra feltöltötték Indiában, a gazdák kétségbeesetten próbálnak párt, illetve játszópajtást találni házikedvenceiknek.

"Rengeteg kutyatulajdonos szeretne kedvencének kutya barátokat, akikkel játszhatnak, és jól érezhetik magukat", mondta el Geetika Nigam, aki a Puppy Love (www.puppylove.in) oldalt indította két éve, és ma már erős, 6500 fős felhasználóbázissal rendelkezik. Az embereknek szánt oldalakhoz hasonlóan ide is fotókat feltölteni, blogot vezetni, és az ideális párokat megkeresni.

A választható kutyák egy jó része törzskönyvezett, de néhány gazdi az örökbefogadott kóbor kutyáinak a profilját is feltölti. "Az emberek nagyon örültek, hogy végre valaki felkarolta ezt az ügyet", mondta el Mekhala Lobo, a Mumbai-i Date Your Pet weboldal elindítója. "A kutyavilágban szinte lehetetlen a megfelelő partner megtalálása ilyen szolgáltatások nélkül", mondta el a diáklány.

A kan kutyáknak különösen nehéz dolguk van. A legtöbb család előnyben részesíti a hím kutyákat, ezért a nemek aránya erősen eltolódott. Az indiai szukáknak viszont jó dolguk van. Válogathatnak helyes, kisportolt kanok közül, írta meg a Reuters.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.