A szexipar szív a társkeresés miatt

Az ausztrál szexipart elsorvasztják az online randioldalak

Egy jelentés szerint az online ismerkedős oldalak tetemes kárt okoztak az ausztrál szexiparnak.

2009.11.27 19:56medipress.hu

Az üzleti információkat elemző IBISWorld szerint a szexipar az elmúlt üzleti évben mintegy 6 %-kal esett vissza. A szakértők álláspontja szerint a jelenség mögött megbúvó ok az online társkereső oldalak fellendülése, melyek által könnyebb alkalmi kapcsolatokat létesíteni. Edward Butler, az IBISWorld egyik vezető elemzője az iparági felmérések és az Ausztrál Statisztikai Hivatal adataiból vonta le következtetését.

"Ez nem olyan egzakt tudomány, mint más iparágak esetében.” – idézte a szakembert a Sunday Morning Herald. "Sokkal intuitívabbnak kellett lennünk, de az eredmények tekintetében meglehetősen biztosak lehetünk a dolgunkban. Az online szolgáltatások ugrásszerű növekedése azt jelenti, hogy soha nem volt még ilyen könnyű dolguk a hasonszőrűeknek, hogy egymásra találjanak potom pénzért, vagy akár ingyen.” – tette hozzá.

Az Új-Dél-Walesi Szexipari Szövetség szóvivője, Chris Seage felfedte azt is, hogy a bordélyházakat érinti a legtragikusabban a jelenség. „A bordélyház már nem olyan aranybánya, mint 10-20 évvel ezelőtt. A törzsvendégek már nem keresik fel olyan gyakran őket. Már nem hetente járnak, csak kéthetente vagy havonta. Kevesebb időt is töltenek odabenn, egy óra helyett csak egy fél órát. Azt hiszem, ez hatással van az üzletágra. Sokkal olcsóbban lehet beregisztrálni egy társkereső oldalra, és egy minimális díjért cserébe alkalmi szexpartnereket találni. Az ágazatnak ez egyre súlyosbodó problémát jelent.”

A FlingFinder, az adultmatchmaker.com.au és a benaughty.com néhány azon oldalak közül, melyek társkereső célzattal jöttek létre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.