Egy a lényeg: élvezzük!

Szinglinek lenni nem is olyan rossz dolog

Volt egy időszak, nem is olyan régen, amikor a szingliség már-már istennői pozícióba emelte az ezt az életformát gyakorló nőket. A szingli lét, vagyis az egyedülcsinálokmindent életforma kicsit háttérbe szorult, mert a babásodás lett trendi. Az egyedüllétnek kétségkívül megvannak a hátrányai, azonban az előnyei is igen szép számmal jelentkeznek.

2010.02.23 14:00ma.hu

Ha nemrégen hagytunk abba egy kapcsolatot, vagy csak nem akar eljönni a herceg értünk, nem kell mindjárt kétségbe esni. Persze nem lehet könnyű minden este egyedül álomra hajtani fejünket, azonban van valami perverz öröm abban, ha nem kell megküzdeni esténként a távirányítóért. A társas életről isten ments, hogy lebeszéljünk bárkit is, azonban az önsajnálattal csak hátrébb soroljuk magunkat, ha nem jön össze a párkapcsolat.

Inkább próbáljuk meg a napos oldalt szemügyre venni és időt szakítani azokra a dolgokra, amelyeket nagyon régen elhanyagolunk. A szinglilét kétségkívül elhozza azt az állapotot, amit más esetben nagyon kevesen értékelnek, de itt igenis előtérbe kerül: végre van idő magunkra. Van idő elnyúlni a kádban, van idő végigolvasni egy jó könyvet, van idő a ruhapróbálgatásra a boltokban, van idő elmenni egy-két kényeztető napra, van idő rendbe tenni lelkünket, van idő feltöltődni.

A másik kétségtelen előnye az egyedüllétnek, hogy büntetlenül állhatunk szóba különböző szórakozóhelyeken másokkal, nem kell attól tartanunk, hogy féltékeny szemek követik minden mozdulatunkat. Isten ments, hogy könnyűvérűségre buzdítsunk bárkit, de a szingliség természetéből adódóan nem kell komolyabb kapcsolatot létesíteni, egy-két éjszaka könnyed kaland simán belefér. És még csak nem is kell megküzdeni a bűntudattal másnap reggel.

Sokszor okoz konfliktust az a tény, hogy ha tartós párkapcsolatba bonyolódik valaki, akkor elkezdi hanyagolni barátait. Na ebben az esetben, mármint a szinglilétben van esély helyrehozni a kimaradt borozgatós estéket, lesz idő a barátokra- akik minden esetben kiállnak mellettünk.

Bridget Jones, a szinglik példaképe (részlet a filmből)

A karrier és munka is zökkenőmentesen haladhat, hiszen erősebben koncentrálhatunk ezekre a területekre. Van esély továbbképezni magunkat- soha nem késő valami újat tanulni. Az időbeosztásunk felett mi magunk rendelkezhetünk, mi szabjuk meg, hogy mikor mi történjen.

A fent felsoroltaknak kétségkívül megvan a maguk varázsa. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy ideig-óráig működik csak az egyedüllét. Aki 20 év múlva is azt állítja, hogy remekül elvan ebben az életformában, akkor azt szkeptikusan kell kezelni. Persze mindig akad egy-egy fehér holló. Ahogy nagyanyáink mondták régen: párosan szép az élet.

Viszont senki nem ítélhet el senkit azért, hogy ezelőtt az állapot előtt kicsit kiélvezi az egyedüllét minden egyes édes cseppjét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.