Nem bírta volna már soká a műszív...

Utolsó pillanatban - Hajnalban dobbant először Lara új szíve!

Csupán egy-két hétig tudta volna már ellátni a kis Larát a műszíve - Az utolsó pillanatokban érkezett szombat este a telefon: egy gyermek életét vesztette, akinek a szívét a kislány kapja meg.

2009.06.02 09:55

A kritikus 72 órán már túlvan Lara, akiért több, mint fél éve aggódik az édesanyja és az egész ország - A kislány egy, szombaton elhunyt gyermek szívét kapta meg, műszíve már csak egy vagy két hétig látta volna el őt - adta hírül a stop.hu.

Hajnali 4-kor dobbant először a kis Lara új szíve, miután 186 napot töltött az ágyban műszívvel. Több, mint 8 órás operáción esett át, melyet vasárnap hajnalban fejeztek be az orvosok.

A kislány anyukája feszülten várta, probléma nélkül zajlik-e az ezt követő három nap, hiszen ekkor derül ki, befogadja-e Lara szervezete az új szívet - írta a stop.hu.

Ofner Péter, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója a stop.hu-nak elmondta: a gyermeket egy steril, különleges szobában tartják megfigyelés alatt.

A műtét során semmilyen komplikáció nem merült fel. Csak 2 óra telt el a donorszerv kivétele és beültetése között, ami utána könnyen beindult.

Ha minden jól alakul, és Lara szervezete befogadja az új szívet, két hónap múlva a kislány hazatérhet új otthonába.

Édesanyját nagyon megviselték az elmúlt hónapokban történtek, a műtét alatt a folyosón járkálva imádkozott lányáért.

A stop.hu-nak a kórház egyik dolgozója elmondta, nemcsak ő, hanem az intézményben mindenki szorított Larának, hiszen a gyermek szinte családtaggá vált az ott töltött idő alatt - adta hírül a lap.

Olvasson többet a kis Lara kálváriájáról!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.