Egy tábla, meg egy tábla egyenlő...

Segít-e a csoki matekban?

A csokoládé, amiről már annyit cikkeztünk, nem mindenre orvosság. Kis adagokban azonban az étcsokoládé sokféle előnyt nyújt. Megvédi a szív egészségét és rákmegelőző hatása is akad. Visszafogott mennyiségben fogyasztva az aszpirinéhoz hasonló hatása van.

2009.04.08 13:54medipress.hu

A tudósok most pedig azt állítják, segít a matekban is. Vagy ilyesmi. A brit médiában nemrég megjelent új tanulmány a következőkről számol be: a résztvevőknek adagolt nagy mennyiségű flavanol (a csokoládéban is fellelhető összetevő) hatására jobban teljesítettek egy számolási feladatban. 800 és 999 közötti véletlenszerűen kiválasztott számtól kellett visszafele számolniuk. A flavanol serkenti az agy vérkeringését, állítják a tudósok.

"A bonyolult, sok gondolkodást igénylő feladatoknál segíthet.” – mondta a tanulmány vezetője, David Kennedy, a Northumbria Egyetem munkatársa a The Telegraph hasábjain. Azért ne kezdjük őrült módon magunkba tömni a csokoládét.

Mikor a résztvevőknek hetesével kellett visszaszámlálni, a cikk szerint már a csokoládé sem segített. Nyilván ez egy sokkal összetettebb feladat, mely az agy egy másik területét veszi igénybe. A tanulmányban használt mennyiség pedig 500 mg volt, mely nagyjából 5 szelet csokoládénak felel meg. Ó, igen, aki nem hiszi, járjon utána...!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.