Tehetsz a rák ellen!

Egyszerű védelem a rák ellen - természetes diétával!

Tudtad, hogy nem egy rákellenes diéta készült - bizonyított sikerrel? Ismerd meg a lehetőségeket, melyeket a természet rejt magában, és élj sokáig!

2008.01.31 14:40femina.hu

Gerson-féle diéta

Csodával határos gyógyulás zöld növények levével? A Gerson-féle diéta erre alapoz. Központi szerep jut a frissen préselt, elsősorban zöldségleveknek, méghozzá naponta egy-két literre van szükség. A diétának egyértelműen csökkentett fehérjetartalmúnak és nátriumban rendkívül szegénynek – sószegénynek - kell lennie.

Viszont annál több kálium felvételére van szükség, melynek következtében a kiválasztás fokozódik. Mindemellett a terápiához további építőkövekre van szükség, például lenolajra, amely különösen a sejtmembrán számára tartalmaz értékes, specifikus zsírsavakat, C-vitamint és fontos B-vitaminokat. A Gerson-féle diétát kiegészítik még más beavatkozások is, például kávébeöntések és ricinusolajos hashajtás.

Budwig-féle diéta

Dr. Johanna Budwig már 40 évvel ezelőtt felhívta arra a figyelmet, hogy a "zsír az csak zsír", azaz a zsírsavak és az olajok között finom különbségek vannak - telített, telítetlen, finomított vagy természetes állapotú. Egészségügyi körökben egy időben az általa javasolt diéta vált híressé, melynek középpontjában egy lenolajos-túrós étel áll, olyan különlegességekkel kiegészítve, mint a savanyú káposzta leve és a frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevek. Diétája sok emberen segített, de az elmúlt években kiment a divatból.

Moermann-féle diéta

A belgiumi dr. Cornelius Moerman is majdnem teljesen feledésbe merült mára, és vele együtt a "nyolc nélkülözhetetlen anyag" segítségével megalkotott rákellenes táplálkozásterápia. A feltétlenül szükséges táplálékadalékok között megtalálhatók a ma melegen ajánlott A-, C- és E-vitamin, valamint a sörélesztő, a vas, a kén, a citromsav és a jód.

A lista néhány tagja kissé szokatlannak tűnhet, például a citromsav és a kén. Utóbbi elem azonban például a fokhagymában - mely gyógyító növényként ismeretes - főszerepet játszik, és alapját képezi a pozitív terápiás hatásoknak. Javaslatainak az is érdeme, hogy a gyakorlatba könnyen átültethetők és megvalósíthatók.

Kuhl-féle diéta

Dr. Johannes Kuhl elképzelése teljesen a fiziológiai, jobbra forgató tejsavak alkalmazására összpontosított. Fogyasztásuk során - a tapasztalatok alapján - a megterhelő, felesleges savak a szövetekből eltávoznak, ezáltal megkezdődhet egy egészséges sejtmegújulás.

Kuhl szerint a jobbra forgató D-tejsavak a sejtlégzés során hasznosulnak, míg a balra forgató L-tejsavak a sejtlégzést akadályozzák. A rákkutató ezért a saját készítésű, savanyított tejes ételek fogyasztását hirdette, csakúgy, mint az íróét, tejsavóét és a tejsavval erjesztett zöldségekét - például savanyú káposzta.

Extra tippek

Időnként kúraszerűen nem árt olyan vitaminokat és ásványokat szedni, melyek védik az érfalat. A növények egyes hatóanyagai és a telítetlen zsírsavak is kitűnő érelmeszesedés elleni szernek számítanak.

Ilyenek:

C-vitamin: friss zöldségekben, gyümölcsökben.

E-vitamin: olajos magvakban.

Béta-karotin: sárga és piros zöldségekben, gyümölcsökben.

Magnézium: zöld színű zöldségekben.

Kálium: banánban.

NADH-Q1-koenzim: tojásban, halban, zöldségekben.

Q10-koenzim: tojásban, húsban, halban, zöldségekben.

Shii-take-gomba: hatóanyagai csökkentik a koleszterint és a vércukrot.

Fagyöngy, galagonya, kökényvirág: javítják a szív teljesítményét, tágítják az ereket, segítik a szívritmus stabilizálását.

Fokhagyma, vöröshagyma: csökkentik a vérzsírok szintjét.

Lenmag: mérsékeli a felesleges zsírok és szénhidrátok felszívódását a bélből.

Omega-3, 6 zsírsav: a halolajban található érvédő anyag.

Linolénsav : a ligetszépében és a borágóban fordul elő, érvédő és vérzsír-csökkentő telítetlen zsírsav.

Hasznos módszerek

Kiváló sejtvédő, immunerősítő és roboráló hatásúak az alábbi módszerek és növényi hatóanyagok:

Fagyöngy: elősegíti a daganatsejtek elpusztításáért felelős fehérvérsejtek termelését. Csak injekciós formában alkalmas a daganatkezelésre. 

Enzimterápia: segíti felismerni a daganatos sejteket, így megkönnyíti azok eltávolítását, gátolja az áttétképződést.

Lapacho: fokozza az immunrendszer aktivitását, javítja a szervezet salaktalanító mechanizmusait. Kiváló hatású kemoterápia idején.

Shii-take: elősegíti az interferontermelést, így a daganatellenes immunfolyamatokat erősíti, valamint regenerálja a sejteket, és fokozza a vérképzést.

Macskakarom: erős sejtvédő, immunaktiváló hatású gyógynövény, véd a szabadgyökök ellen.

Noni: szinte minden sejt számára szükséges tápanyagot tartalmaz, javítja az immunrendszer működését, véd a daganatsejtek képződése ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.