Idén először mi is kampányolunk

Marsi, Bódi, Ördög, Mary a méhnyakrák ellen

Idén először kapcsolódik be Magyarország is a II.Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét eseményeibe, számos országgal karöltve. A sajtótéjékoztatón részt vett Marsi Anikó, Bódi Sylvi, Mary Zsuzsi és Ördög Nóra is.

2008.01.18 17:41ma.hu

A II. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét 2008. január 20 és 26-a között zajlik számos ország részvételével, akik közé idén hazánk is csatlakozik.

Az Egészségügyi Minisztériumban pénteken tartott sajtótájékoztatón a méhnyakrák témáját járták körbe, és tisztázták a betegséggel kapcsolatos félreértéseket olyan vendégek segítségével, akik valamilyen módon maguk is érintettek a témában, mert Magyarországon az alultájékoztatottság és a szűrések elhanyagolása miatt naponta meghal egy nő méhnyakrákban.

A méhnyakrák elleni harcban eddig is jelentős eredményeket értünk el, de sajnos még mindig sokan vannak, akik nem vesznek részt rendszeres méhnyakszűrésen, pedig az sokszor életmentő lehet. Míg Magyarországon ez az arány 30%, addig a Skandináv országokban ez meghaladja a 90%-ot is. Ezért további aktivitásokra, figyelemfelkeltő akciókra és tájékoztatásra van szükség, amelyben  a médiának különösen nagy szerepe van. 

A pénteki sajtótájékoztatón részt vett: Marsi Anikó, Mary Zsuzsi, Ördög Nóra, Bódi Sylvi, valamint dr.Szánthó András onkológus, dr.Péterfia Éva (OTH), és dr.Vasváry Artúrné, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.